1EUR = 4.7601 RON | Bucureşti 24 º

Companii

Procesul în cazul interceptărilor telefonice la News of the World stabilit pentru septembrie 2013

Un judecător de la Londra a stabilit miercuri pentru 9 septembrie 2013 data procesului în cazul interceptărilor telefonice practicate de către fostul tabloid News of the World (NoW) al lui Rupert Murdoch, relatează AFP.

26 sep, 2012 | Mediafax

Decizia a fost luată în urma audierii mai multor persoane inculpate în acest scandal răsunător, între care fosta "regină a tabloidelor" Rebekah Brooks şi un fost consilier al premierului David Cameron, Andy Coulson, în cursul unei audieri preliminare.

O nouă audiere preliminară este prevăzută pentru 12 şi 13 decembrie, a mai decis judecătorul Adrian Fulford.

Cazul ascultărilor înglobează două aspecte judiciare, şi anume unul legat de piratarea mesageriei telefonice a sute de victime, în timp ce cealaltă priveşte acuzaţii de obstrucţionarea activităţii anchetatorilor.

Rebekah Brooks şi Andy Coulson sunt amândoi foşti redactori-şefi la NoW, un tabloid acuzat că a piratat telefoanele unor celebrităţi şi persoane aflate în centrul unor subiecte de actualitate cu scopul de a obţine informaţii, după care a fost nevoit să închidă, în iulie 2011, din cauza scandalului.

Ambii în vârstă de 44 de ani, ei sunt inculpaţi pentru aceste ascultări ilegale. Alţi patru foşti angajaţi NoW au fost, de asemenea, prezentaţi în faţa justiţiei pentru acelaşi capăt de acuzare.

Rebekah Brooks este inculpată, în plus, pentru "obstrucţionarea justiţiei", fiind acuzată că a încercat să disimuleze probe faţă de poliţie, care ancheta asupra cazului ascultărilor telefonice.

Sunt chemaţi în justiţie, sub acelaşi capăt de inculpare, soţul acesteia, Charlie Brooks, în vârstă de 49 de ani, asistenta sa Cheryl Carter, şoferul său Paul Edwards şi alte două persoane.

Toţi se află în stare de libertate sub cauţiune.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO