Prodplast se mută pe platforma industrială Faur

Producătorul de materiale plastice Prodplast Bucureşti (PPL), companie controlată de omul de afaceri Florin Pogonaru, se mută pe platforma industrială Faur din Capitală, unde a închiriat două hale în suprafaţă totală de peste 7.000 de metri pătraţi şi vrea să reînceapă producţia cu echipamente noi.
Economica.net - vin, 28 sept. 2012, 10:48
Prodplast se mută pe platforma industrială Faur

„Intenţionăm să reîncepem producţia cu echipamente noi, cu o fabrică nouă, să producem folie şi PVC. Relocarea este în curs. Vrem să aducem echipamente noi, din străinătate”, a declarat Pogonaru pentru MEDIAFAX.

Prodplast a transmis vineri Bursei de Valori un comunicat prin care a anunþat că a semnat marţi un contract pentru cumpărarea unui echipament de transport-cântărire-dozare necesar fabricaţiei granulelor de PVC şi care urmează să fie montat pe noua locaţie din platforma industrială Faur. Noul echipament este achiziţionat de la o firmă din Italia pentru suma de 480.000 de euro.

Prodplast a anunţat la începutul lunii aprilie că întrerupe activitatea pe termen nedeterminat, de la 1 mai, pentru relocare.

Imediat după anunţarea întreruperii activităţii, Pogonaru a declarat pentru MEDIAFAX că terenul, situat în zona Pieţei Obor din Capitală, aparţine Prodplast Imobiliare, iar construcţiile vor fi demolate, urmând ca producţia să fie relocată.

În afara terenului din zona Obor, Prodplast Imobiliare mai deţine un teren în Tunari, judeţul Ilfov, de circa 3 hectare.

Acţionarii Prodplast au decis în 2008 divizarea producătorului de mase plastice în două firme, dintre care una cu activităţi imobiliare, care deţine terenurile şi clădirile din Bucureşti, evaluate 206,3 milioane lei la acel moment.

Prodplast a înregistrat în primul semestru o cifră de afaceri în scădere cu circa 5%, la 23 milioane lei, şi un profit de aproape 1,7 milioane lei, faţă de un câştig de 215.000 de lei în primele şase luni de anul trecut.

Pogonaru, care ocupă şi poziţia de preşedinte al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), deţine concertat cu alte firme peste 51% din acţiunile Prodplast, iar SIF Oltenia are 23,63% din titluri.

Acţiunile Prodplast au închis şedinţa bursieră de joi în creştere cu 7%, la preţul de 0,995 lei. La această cotaţie, capitalizarea firmei este de aproape 17 milioane lei (3,7 milioane euro).

Platforma industrială Faur este deţinută de omul de afaceri Marius Cristescu.

Te-ar mai putea interesa și
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Cele mai mari progrese pe șantierele de autostrăzi au fost înregistrate în martie pe primele două loturi ale A7 Ploiești - Buzău, potrivit raportărilor lunare oficiale. Alături de Coni și......
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Ecofinance, o companie de tehnologie financiară care operează sub marca de consum CreditPrime în România, a înregistrat ...
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții guvernamentale americane
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții ...
Statele Unite au anunţat marţi o nouă serie de sancţiuni împotriva Iranului care vizează "două companii şi patru ...
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Activista pentru climă Greta Thunberg va fi trimisă din nou în judecată pentru că nu a respectat un ordin al Poliţiei ...