1EUR = 4.7786 RON | Bucureşti 13 º

Companii

Prodplast vizează investiţii de până la 7,5 milioane euro pe bursă şi în fonduri de private equity

Producătorul de materiale plastice Prodplast Bucureşti (PPL), companie controlată de omul de afaceri Florin Pogonaru, vrea să investească până la 7,5 milioane euro pe piaţa de capital şi în fonduri de investiţii de private equity, pentru "valorificarea eficientă a disponibilităţilor băneşti".

13 noi, 2012 | Mediafax

Propunerea urmează să fie discutată într-o AGA programată pentru 18 decembrie, potrivit unui convocator transmis, marţi, de Prodplast Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

O propunere asemănătoare privind investiţiile Prodplast a fost aprobată de acţionarii Prodplast în aprilie, când valoarea maximă a plasamentelor a fost de 5 milioane euro.

Pe ordinea de zi a AGA din decembrie, figurează şi aprobarea reluării activităţii Prodplast într-o nouă locaţie.

Pogonaru a declarat la finele lunii septembrie pentru MEDIAFAX că Prodplast se mută pe platforma industrială Faur din Capitală, unde a închiriat două hale în suprafaţă totală de peste 7.000 de metri pătraţi şi vrea să reînceapă producţia cu echipamente noi.

Compania şi-a întrerupt activitatea la 1 mai, pentru relocare.

Terenul pe care se afla compania, amplasat în zona Pieţei Obor din Capitală, aparţine Prodplast Imobiliare, firmă desprinsă din Prodplast. Pe terenul respectiv ar urma să fie construit un centru comercial.

Prodplast a înregistrat în primul semestru o cifră de afaceri în scădere cu circa 5%, la 23 milioane lei, şi un profit de aproape 1,7 milioane lei, faţă de un câştig de 215.000 de lei în primele şase luni de anul trecut.

Pogonaru, care ocupă şi poziţia de preşedinte al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), deţine concertat cu alte firme peste 51% din acţiunile Prodplast, iar SIF Oltenia are 23,63% din titluri.

Acţiunile Prodplast au închis şedinţa bursieră de marţi în scăder cu 6,2%, la preţul de 0,9005 lei. La această cotaţie, capitalizarea firmei este de 15,3 milioane lei (3,4 milioane euro).

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO