1EUR = 4.8426 RON | Bucureşti 21 º

Companii

Producători de ţigări: Statul a câştigat mai mulţi bani în primul semestru al anului ca urmare a reducerii contrabandei

British American Tobacco, unul dintre cei mai mari producători de tutun din România, a anunţat miercuri că a plătit cu 15% mai mulţi bani la bugetul de stat în primul semestru al lui 2019 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, depăşind pragul de 3 miliarde de lei doar din accize într-un interval de şase luni, potrivit News.ro.

19 iun, 2019 | News.ro

Compania avertizează totodată asupra efectelor negative ale unei supra reglementări în domeniul tutunului.

"Creşterea a fost posibilă datorită reducerii consumului de produse ilegale, pentru care nu se plăteşte nicio taxă, ca urmare a intensificării operaţiunilor de control ale autorităţilor", arată un comunicat al BAT, citând un mesaj transmis miercuri în cadrul unui eveniment desfăşurat la Parlamentul României în contextul Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene, la care au fost prezenţi prim-ministrul Viorica Dăncilă şi ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici.

România are cel mai ridicat nivel al contrabandei cu ţigarete din Europa de Est. România are 2.000 de km de graniţă cu ţări non-UE, în care preţul tutunului poate fi de până la şase ori mai mic, potrivit News.ro.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO