Producătorul chinez Great Wall are planuri mari în Europa

Compania chineză Great Wall a inaugurat sediul diviziei sale europene de la Munchen anunțându-și astfel intenția de se extinde pe Bătrânul Continent.
Robert Stan - mie, 24 nov. 2021, 09:52
Producătorul chinez Great Wall are planuri mari în Europa

Mai puțin cunoscută în Europa în ciuda unei prime încercări de expansiune la începutul anilor 2000, marca Great Wall are din nou planuri mari cu această regiune. Dacă prima încercare s-a bazat pe comercializarea unor vehicule cu prețuri reduse și chiar pe deschiderea unei uzine de asamblare în Bulgaria în 2012, acum producătorul chinez țintește zona vehiculelor electrice premium.

Cum însă zona premium a pieței auto presupune și servicii pe măsură pentru clienți, oficialii Great Wall au decis să creeze o întreagă infrastructură de comercializare și after-sales, această nouă entitate fiind gestionată din birourile diviziei europene a mărcii care tocmai au fost inaugurate la Munchen.

Totodată, pentru că marca Great Wall nu a fost suficient de bine primită în Europa, acum producătorul chinez încearcă să se impună oprin două branduri cu totul noi – Wey și Ora.

Primii pași au fost făcuți deja odată cu salonul auto de la Munchen (IAA) din această toamnă, atunci când a prezentat su SUV plug-in hybrid sub marca Wey și un vehicul complet electric purtând sigla Ora.

„Lansarea în Europa este o piatră de hotar importantă pentru Great Wall Motor. Avem obiective ambițioase și pentru această piață”, a declarat directorul general al Great Wall Motor Europe, Qiao Xianghua.

Șeful diviziei europene a Great Wall consideră că mărcile pe care le reprezintă vor trebui să creeze un „ecosistem” prin care clienții să poată interacționa cu ele, dar și să ofere un pachet complet de servicii, de la încărcarea mașinilor electrificate, până la întreținere și reparații. Totodată, va fi creată o platformă prin care clienții să se poată implica în dezvoltarea produselor existente și chiar în a celor viitoare.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Petrom a construit 40 de mini-centrale electrice care ard gaz de sondă, pe câmp. Energia produsă asigură două treimi din consumul tuturor sondelor din România
Petrom a construit 40 de mini-centrale electrice care ard gaz de sondă, pe câmp. Energia produsă asigură două treimi ...
Petrom a mai deschis recent două mici centrale electrice de tip “gas to power” și a ajuns astfel la 40 de astfel de ...
Noul ministru al finanțelor, Adrian Câciu, îi dă replica primarului Nicușor Dan:  Aţi preferat marketingul!
Noul ministru al finanțelor, Adrian Câciu, îi dă replica primarului Nicușor Dan: Aţi preferat marketingul!
Adrian Câciu i-a replicat primarului general al Capitalei Nicuşor Dan care a precizat că ar dori o întâlnire cu ministrul ...
Ne așteaptă o iarnă grea. Criza de energie se va agrava, arată analiștii europeni
Ne așteaptă o iarnă grea. Criza de energie se va agrava, arată analiștii europeni
Preţurile la energie în Europa au doborât record după record încă înainte de venirea iernii şi această criză se ...