Producătorul chinez Great Wall are planuri mari în Europa

Compania chineză Great Wall a inaugurat sediul diviziei sale europene de la Munchen anunțându-și astfel intenția de se extinde pe Bătrânul Continent.
Robert Stan - mie, 24 nov. 2021, 09:52
Producătorul chinez Great Wall are planuri mari în Europa

Mai puțin cunoscută în Europa în ciuda unei prime încercări de expansiune la începutul anilor 2000, marca Great Wall are din nou planuri mari cu această regiune. Dacă prima încercare s-a bazat pe comercializarea unor vehicule cu prețuri reduse și chiar pe deschiderea unei uzine de asamblare în Bulgaria în 2012, acum producătorul chinez țintește zona vehiculelor electrice premium.

Cum însă zona premium a pieței auto presupune și servicii pe măsură pentru clienți, oficialii Great Wall au decis să creeze o întreagă infrastructură de comercializare și after-sales, această nouă entitate fiind gestionată din birourile diviziei europene a mărcii care tocmai au fost inaugurate la Munchen.

Totodată, pentru că marca Great Wall nu a fost suficient de bine primită în Europa, acum producătorul chinez încearcă să se impună oprin două branduri cu totul noi – Wey și Ora.

Primii pași au fost făcuți deja odată cu salonul auto de la Munchen (IAA) din această toamnă, atunci când a prezentat su SUV plug-in hybrid sub marca Wey și un vehicul complet electric purtând sigla Ora.

„Lansarea în Europa este o piatră de hotar importantă pentru Great Wall Motor. Avem obiective ambițioase și pentru această piață”, a declarat directorul general al Great Wall Motor Europe, Qiao Xianghua.

Șeful diviziei europene a Great Wall consideră că mărcile pe care le reprezintă vor trebui să creeze un „ecosistem” prin care clienții să poată interacționa cu ele, dar și să ofere un pachet complet de servicii, de la încărcarea mașinilor electrificate, până la întreținere și reparații. Totodată, va fi creată o platformă prin care clienții să se poată implica în dezvoltarea produselor existente și chiar în a celor viitoare.

Te-ar mai putea interesa și
DNSC: Noi anunțuri care promovează false oportunități de investiții au fost postate pe rețelele Meta. Atacatorii se folosesc de imaginea Enel și a altor companii mari
DNSC: Noi anunțuri care promovează false oportunități de investiții au fost postate pe rețelele Meta. Atacatorii se ...
Noi postări sponsorizate pe social media care promovează falsele oportunităţi de investiţii vizează utilizatori din România ai platformelor Meta, atacatorii folosindu-se de tehnologia deepfake......
Christine Lagarde îl asigură pe guvernatorul Băncii Poloniei că legislația europeană îl protejează, în condițiile în care riscă să fie pus sub acuzare de noua putere
Christine Lagarde îl asigură pe guvernatorul Băncii Poloniei că legislația europeană îl protejează, în condițiile ...
Legislaţia Uniunii Europene îl protejează pe guvernatorul Băncii Naţionale a Poloniei dacă următorul Guvern de la ...
A doua avarie în reţeaua de termoficare din București în doar o săptămână. Peste 2.000 de blocuri afectate
A doua avarie în reţeaua de termoficare din București în doar o săptămână. Peste 2.000 de blocuri afectate
2.057 de blocuri din București primeau, în jurul orei 19.45, agent termic sub parametri sau nu aveau apă caldă și căldură, ...
Senatul a adoptat noi măsuri antifumat. Amenzile pot ajunge și la 10.000 de lei
Senatul a adoptat noi măsuri antifumat. Amenzile pot ajunge și la 10.000 de lei
Persoanele fizice care fumează în toate spaţiile publice închise, spaţiile închise de la locul de muncă, mijloacele ...