1EUR = 4.8743 RON | Bucureşti 17 º

Companii

Producătorul de cabluri Iproeb Bistriţa îşi va reduce activitatea din cauza scăderii comenzilor

Producătorul de cabluri Iproeb Bistriţa (IPRU) îşi va reduce activitatea începând de vineri ca urmare a scăderii comenzilor, măsură care va afecta în luna februarie un număr de 192 de salariaţi.

31 ian, 2013 | Mediafax

"Din cauza lipsei acoperirii cu comenzi începând cu data de 01.02.2013, personalul societăţii îşi va desfăşura activitatea la cele trei fabrici de producţie şi la compartimentele funcţionale în funcţie de volumul de comenzi de care dispune. În perioada fără acoperirea capacităţii de producţie activitatea va fi întreruptă, iar personalul va fi retribuit cu 75% din salariul tarifar lunar, conform contractului colectiv de muncă. Această hotărâre va afecta în luna februarie un număr de 192 salariaţi", se arată într-un comunicat transmis joi de Iproeb pieţei Rasdaq a Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

La jumătatea anului trecut, Iproeb avea 404 angajaţi, potrivit informaţiilor transmise Bursei.

Cifra de afaceri a firmei a scăzut în primele nouă luni ale anului trecut cu 26%, la aproape 64 milioane lei (14,4 milioane euro), iar profitul a coborât de peste şase ori, la aproape 800.000 lei. În perioada similară din 2011, firma a rulat afaceri de 86,7 milioane lei şi a avut un câştig net de 5,2 milioane lei.

Principalul acţionar al companiei este Electromontaj Bucureşti, cu o participaţie de 33,24% din acţiuni.

Iproeb se ocupă de producţia şi comercializarea de conductoare din aluminiu, oţel-aluminiu şi oţel zincat, cabluri de tracţiune, cabluri şi conductoare din cupru, respectiv aluminiu izolate în PVC, cauciuc şi polietilenă, materiale electroizolante, izolatoare compozite, mijloace de automatizare şi diverse echipamente electrice.

Cel mai recent transfer cu acţiunile Iproeb a fost realizat în şedinţa bursieră de miercuri, când preţul a scăzut cu 0,57%, la 0,692 lei/titlu. La această cotaţie, capitalizarea firmei este de aproape 33 milioane lei (7,5 milioane euro).

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO