1EUR = 4.8357 RON | Bucureşti 33 º

News

Producătorul de ciment Carpatcement estimează afaceri în creştere cu 3% în 2013, la 834,8 mil. lei

Producătorul de ciment Carpatcement Holding, parte a grupului german HeidelbergCement, şi-a bugetat pentru acest an afaceri de 834,8 milioane lei, în creştere cu 3,3% faţă de 2012, şi un profit brut de 174,9 milioane lei, mai mic cu 4,9%.

24 iun, 2013 | Mediafax

Carpatcement Holding, cea mai importantă companie controlată de producătorul german de materiale de construcţii în România, estimează că îşi va majora producţia de ciment cu 1,9% în acest an, la 2,8 milioane tone.

Programul de investiţii al producătorului de ciment din acest an se ridică la 25,1 milioane lei, vizând în principal înlocuiri de echipamente (10,2 milioane lei), dar şi investiţii strategice (9,7 milioane lei).

Bugetul de venituri şi cheltuieli pentru acest an a fost aprobat la finele lunii mai.

Producţia de ciment din România a totalizat 7,7 milioane tone în 2012, faţă de 7,6 milioane tone în anul precedent, potrivit datelor patronatului de profil CIROM.

Carpatcement Holding deţine trei fabrici de ciment, la Bicaz (judeţul Neamţ), Deva (Hunedoara) şi Fieni (Dâmboviţa). Grupul german este prezent în România şi prin companiile Carpat Beton şi Carpat Agregate.

Potrivit datelor comunicate la finele lunii aprilie, afacerile din România ale grupului german HeidelbergCement au scăzut cu 7% în 2012, la 195 milioane euro, influenţate negativ de condiţiile meteo din primele patru luni, dar profitul net a crescut cu 12,5%, la 36 milioane euro, avansul fiind datorat, printre altele, unor restructurări de costuri.

HeidelbergCement concurează pe piaţa locală a cimentului cu alţi doi mari producători la nivel mondial, Lafarge (Franţa) şi Holcim (Elveţia).

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO