Producătorul de echipamente de reţea TP-Link a deschis un birou şi un depozit în Bucureşti

Producătorul chinez de echipamente de reţea TP-Link a deschis, miercuri, un birou de reprezentanţă şi un centru logistic în Bucureşti, care va asigura distribuţia şi suportul tehnic pentru clienţii din Europa de Sud-Est.
Economica.net - mie, 20 mart. 2013, 10:37
Producătorul de echipamente de reţea TP-Link a deschis un birou şi un depozit în Bucureşti

„România este a doua cea mai importantă piaţă după vânzările de echipamente de reţea din Europa de Est, după Polonia, şi a cincea la nivel global în funcţie de viteza de Internet. Astfel, decizia deschiderii unui birou local şi a unui centru logistic în România se datorează atât potenţialului extraordinar de dezvoltare pe care piaţa îl are, cât şi poziţiei geografice care facilitează interacţiunea cu distribuitorii şi clienţii noştri din regiune”, a spus directorul general al TP-Link România, Hermes Song, într-o conferinţă.

El a adăugat că piaţa locală a ajuns la maturitate, iar conectarea la Internet şi accesul rapid la informaţii au devenit servicii disponibile pentru marea parte a populaţiei.

Pentru primul an de funcţionare a depozitului regional, TP-Link estimează livrări de cel puţin 1,5 milioane de unităţi, dintre care aproximativ 35% vor fi destinate pieţei din România.

În prezent, 80% din vânzările producătorului în România sunt reprezentate de routere wireless (fără fir), segment de piaţă pe care compania deţine o cotă de piaţă estimată la 55%.

Prin deschiderea biroului local, TP-Link şi-a propus că îşi consolideze poziţia prin dublarea cotei de piaţă faţă de următorul competitor, dar şi diversificarea vânzărilor şi abordarea mai consistentă a segmentului de clienţi SoHo (small office home office) şi IMM-uri, categorie care va genera anul acesta aproximativ 20% din vânzări.

„În 2012, TP-Link a înregistrat o creştere cu 30% a cifrei de afaceri în condiţiile în care livrările au fost realizate exclusiv prin distribuitori. Având prezenţă directă, creştem, practic, disponibilitatea produselor noastre atât pe segmentul consumer, cât şi SoHo şi IMM-uri, ceea ce se va concretiza într-un avans al livrărilor de 50%”, a spus directorul de vânzări al TP-Link România, Bogdan Mihalcea.

Anul trecut, piaţa locală de echipamente de reţea pentru segmentul consumer şi SoHo a atins 12 milioane de dolari, din care 15 milioane de dolari au reprezentat vânzările de routere wireless, potrivit estimărilor companiei.

Pentru anul în curs, TP-Link anticipează un avans al pieţei locale de aproximativ 10%.

Produsele TP-Link sunt distribuite pe piaţa românească din 2007 prin intermediul Network One Distribution, Mondo Plast şi Royal Computers.

Cu vânzări de 1,4 miliarde de dolari în 2012, TP-Link este un producător global de echipamente de reţea pentru clienţi SoHo şi IMM-uri şi unul dintre cei mai mari furnizori internaţionali pe segmentul WLAN şi CPE în bandă largă.

Cu sediul în Shenzen, TP-Link are două fabrici în China şi distribuie produsele în peste 120 de ţări.

Te-ar mai putea interesa și
Startup-ul theCoRD.ai, care a creat o soluţie AI pentru optimizarea şedinţelor online, vrea să se extindă în 10 ţări
Startup-ul theCoRD.ai, care a creat o soluţie AI pentru optimizarea şedinţelor online, vrea să se extindă în 10 ţări
Startup-ul românesc de tehnologie theCoRD, care a lansat prima soluție AI de team coaching din lume, anunță extinderea la nivel global, obiectivul pentru 2024 fiind prezența în 10 țări....
A apărut un nou jucător pe piața de retail tip convenience. Un offshore cipriot are în plan investiții de un milion de euro în 15 magazine Good2Go
A apărut un nou jucător pe piața de retail tip convenience. Un offshore cipriot are în plan investiții de un milion ...
Offshore-ul cipriot Starlock Limited, care deține și Olimpian Park Oradea și Suceava, vrea să investească anul acesta ...
Garanti BBVA lansează chatbot-ul GIA, pentru a facilita interacțiunea cu clienții
Garanti BBVA lansează chatbot-ul GIA, pentru a facilita interacțiunea cu clienții
Garanti BBVA lansează chatbot-ul de ultimă generație, GIA, conceput pentru a îmbunătăți experiența clienților și ...
Consiliul Concurenţei analizează preluarea unui portofoliu de creanțe al BRD Finance IFN S.A. de către grupul EOS
Consiliul Concurenţei analizează preluarea unui portofoliu de creanțe al BRD Finance IFN S.A. de către grupul EOS
Consiliul Concurenței analizează tranzacția prin care Grupul EOS, prin intermediul companiilor EOS Credit Funding DAC ...