Producătorul de pavaje Symmetrica a deschis a patra fabrică lângă Braşov

Producătorul de pavele şi borduri Symmetrica a inaugurat joi a patra fabrică, la Prejmer, lângă Braşov, în urma investiţii de 2,1 milioane euro, şi ia în calcul dublarea numărului de unităţi de producţie în următorii trei-patru ani.
Economica.net - joi, 29 mart. 2012, 12:47

„Investiţia absorbită de fabrica din Prejmer a provenit din fonduri proprii în proporţie de 30%, restul fiind asigurat de credite bancare”, a declarat Sebastian Bobu, director executiv al firmei.

Unitatea de producţie are o capacitate de peste 1.500 metri pătraţi de produse pe zi.

Proiectul a început în luna mai a anului trecut, urmând ca în aprilie să fie livrate primele produse.

Bobu a afirmat într-o conferinţă de presă că Symmetrica va continua investiţiile în acest an, când ar putea iniţia lucrări pentru a cincea unitate de producţie.

„Avem vizate mai multe zone de dezvoltare”, a spus reprezentantului producătorului de pavele.

El a arătat că Symmetrica vizează în următorii trei-patru ani extinderea ariei de acoperire cu unităţi de producţie la nivelul întregii ţări, ceea ce ar presupune construcţia altor trei fabrici, ulterior compania luând în calcul şi ieşirea pe pieţele externe.

Potrivit reprezentanţilor firmei, piaţa pavelelor va înregistra în acest an o creştere de 5% în valoare şi volum, estimările viitoare indicând un potenţial ridicat de dezvoltare. Conform datelor Symmetrica, piaţa s-a plasat anul trecut la 70 milioane euro.

Reprezentanţii firmei au anunţat că mizează pe nevoia autorităţilor locale de a reface partea carosabilă şi pietonală din oraşe şi comune, pe cererea companiilor de construcţii pentru investiţiile în mediul privat şi pe cererea în creştere de amenajare a curţilor şi grădinilor din partea persoanelor fizice.

Unul din cele mai importante contracte al companiei, care a inclus şi servicii de montaj, a fost pentru Arena Naţională din Bucureşti.

Compania mizează în acest an pe un avans de 20% al cifrei de afaceri, de la 13,5 milioane euro la 16,2 milioane euro.

Înfiinţată acum 18 ani, compania a investit până în prezent 14,4 milioane euro în fabricile de la Vereşti (judeţul Suceava, deschisă în 1999), Podul Iloaiei (judeţul Iaşi, 2010) şi Bolintin Vale (judeţul Giurgiu, în 2011).

Unitatea din Prejmer va deservi zonele de sud şi centru ale Ardealului, dar şi cele limitrofe judeţului Braşov. Fabrica este amplasată pe un teren de 8.000 metri pătraţi, în Parcul Industrial Prejmer, pe această suprafaţă fiind construite o hală de producţie de 1.000 mp, depozite de agregate, silozuri pentru ciment, un spaţiu de depozitare, spaţii administrative şi un show-room.

Symmetrica este controlată de două persoane fizice, Florentina Mihaela Stanciu (60%) şi Florin Cristinel Stanciu (40%), şi are 245 de angajaţi.

Te-ar mai putea interesa și
Al doilea an Covid-19: Fondul din care e finanţat sistemul asigurărilor sociale de sănătate are deja deficit de 2 miliarde de lei, de peste două ori mai mare decât anul trecut – analiză
Al doilea an Covid-19: Fondul din care e finanţat sistemul asigurărilor sociale de sănătate are deja deficit de 2 miliarde ...
Fondul Naţional Unic de Asigurări de Sănătate, din care e finanţat sistemul asigurărilor sociale de sănătate, are deficit de peste 2 miliarde de lei în primele două luni din 2021, cel......
Puterea de la Havana a decis să le permită cubanezilor să taie vite și să vândă carne de vită
Puterea de la Havana a decis să le permită cubanezilor să taie vite și să vândă carne de vită
Autorităţile cubaneze au anunţat relaxarea unei interdicţii introdusă în urmă cu mai multe decenii cu privire la vânzările ...
Peste 73.200 de firme din sectorul HoReCa ar putea să beneficieze de ajutoare de stat
Peste 73.200 de firme din sectorul HoReCa ar putea să beneficieze de ajutoare de stat
Peste 73.200 de companii din sectorul HoReCa ar putea beneficia de o schemă de ajutor de stat cu un buget de 500 de milioane ...
Fitch ia în calcul să amâne până anul viitor deciziile referitoare la ratingurile mai multor țări
Fitch ia în calcul să amâne până anul viitor deciziile referitoare la ratingurile mai multor țări
Agenţia de evaluare Fitch a anunţat miercuri că este posibil să aştepte până anul viitor înainte de a lua o decizie ...