Producătorul de pavaje Symmetrica a deschis a patra fabrică lângă Braşov

Producătorul de pavele şi borduri Symmetrica a inaugurat joi a patra fabrică, la Prejmer, lângă Braşov, în urma investiţii de 2,1 milioane euro, şi ia în calcul dublarea numărului de unităţi de producţie în următorii trei-patru ani.
Economica.net - joi, 29 mart. 2012, 12:47

„Investiţia absorbită de fabrica din Prejmer a provenit din fonduri proprii în proporţie de 30%, restul fiind asigurat de credite bancare”, a declarat Sebastian Bobu, director executiv al firmei.

Unitatea de producţie are o capacitate de peste 1.500 metri pătraţi de produse pe zi.

Proiectul a început în luna mai a anului trecut, urmând ca în aprilie să fie livrate primele produse.

Bobu a afirmat într-o conferinţă de presă că Symmetrica va continua investiţiile în acest an, când ar putea iniţia lucrări pentru a cincea unitate de producţie.

„Avem vizate mai multe zone de dezvoltare”, a spus reprezentantului producătorului de pavele.

El a arătat că Symmetrica vizează în următorii trei-patru ani extinderea ariei de acoperire cu unităţi de producţie la nivelul întregii ţări, ceea ce ar presupune construcţia altor trei fabrici, ulterior compania luând în calcul şi ieşirea pe pieţele externe.

Potrivit reprezentanţilor firmei, piaţa pavelelor va înregistra în acest an o creştere de 5% în valoare şi volum, estimările viitoare indicând un potenţial ridicat de dezvoltare. Conform datelor Symmetrica, piaţa s-a plasat anul trecut la 70 milioane euro.

Reprezentanţii firmei au anunţat că mizează pe nevoia autorităţilor locale de a reface partea carosabilă şi pietonală din oraşe şi comune, pe cererea companiilor de construcţii pentru investiţiile în mediul privat şi pe cererea în creştere de amenajare a curţilor şi grădinilor din partea persoanelor fizice.

Unul din cele mai importante contracte al companiei, care a inclus şi servicii de montaj, a fost pentru Arena Naţională din Bucureşti.

Compania mizează în acest an pe un avans de 20% al cifrei de afaceri, de la 13,5 milioane euro la 16,2 milioane euro.

Înfiinţată acum 18 ani, compania a investit până în prezent 14,4 milioane euro în fabricile de la Vereşti (judeţul Suceava, deschisă în 1999), Podul Iloaiei (judeţul Iaşi, 2010) şi Bolintin Vale (judeţul Giurgiu, în 2011).

Unitatea din Prejmer va deservi zonele de sud şi centru ale Ardealului, dar şi cele limitrofe judeţului Braşov. Fabrica este amplasată pe un teren de 8.000 metri pătraţi, în Parcul Industrial Prejmer, pe această suprafaţă fiind construite o hală de producţie de 1.000 mp, depozite de agregate, silozuri pentru ciment, un spaţiu de depozitare, spaţii administrative şi un show-room.

Symmetrica este controlată de două persoane fizice, Florentina Mihaela Stanciu (60%) şi Florin Cristinel Stanciu (40%), şi are 245 de angajaţi.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...