1EUR = 4.8418 RON | Bucureşti 33 º

Companii

Producătorul pantofilor Crocs reduce producţia realizată în China pentru piaţa din SUA

Producătorul de pantofi Crocs Inc intenţionează ca anul viitor să îşi reducă cu peste două treimi producţia de pantofi şi accesorii realizată în China şi destinată pieţei din SUA, în ideea de a se proteja de impactul războiului comercial dintre primele două economii ale lumii, transmite Reuters.

11 iun, 2019 | Agerpres

Liderul mondial în domeniul pantofilor comozi purtaţi zi de zi a precizat că în 2020 va produce în China mai puţin de 10% din produsele destinate pieţei americane, comparativ cu aproximativ 30% în prezent. În plus, Crocs a estimat că va suporta costuri de cinci milioane de dolari anul viitor, plecând de la ipoteza unor tarife vamale suplimentare de 25% care vor intra în vigoare la 1 august.

"Mixul nostru de producţie reflectă necesitatea de a realiza un echilibru între necesitatea de a creşte gradual oferta pentru a face faţă cererii şi necesitatea continuării eforturilor destinate reducerii producţiei realizată în China", a informat compania americană.

Luna trecută mai mulţi producători americani de încălţăminte, inclusiv Crocs, Nike Inc şi Under Armour, au cerut preşedintelui Donald Trump să elimine încălţămintea de pe lista produselor chineze care ar urma să fie vizate de tarife vamale suplimentare.

Crocs a precizat marţi că evaluează mai multe măsuri pentru a reduce impactul posibilelor tarife şi de acea nu se aşteaptă ca tarifele vamale suplimentare să aibă un "impact semnificativ" asupra afacerilor sale.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO