Producţia de bere a UE a crescut cu 3% în 2021 – Eurostat

Statele membre UE au produs anul trecut 33,1 miliarde de litri de bere cu alcool şi aproape 1,7 miliarde de litri de bere care nu conţinea deloc alcool sau avea mai puţin de 0,5%, arată datele publicate marţi de Oficiul European de Statistică (Eurostat).
AGERPRES - mar, 30 aug. 2022, 12:20
Producţia de bere a UE a crescut cu 3% în 2021 - Eurostat

Comparativ cu 2020, producţia UE de bere cu alcool a crescut anul trecut cu aproape 3%, iar cea de bere fără alcool sau cu alcool sub 0,5% a înregistrat un avans de aproape 20%, scrie Agerpres.

În 2021, producţia totală de bere a UE a fost echivalentul a aproape 78 de litri per locuitor.

În rândul statelor membre pentru care sunt disponibile datele, în 2021, ca şi în 2020, Germania a fost principalul producător de bere (7,5 miliarde de litri de bere sau 23% din producţia totală a UE). Aceasta înseamnă că aproximativ una din patru beri cu alcool produse în UE provenea din Germania.

Germania este urmată de Polonia şi Spania (ambele cu 3,7 miliarde de litri de bere sau 11% din producţia totală a UE), Ţările de Jos (2,5 miliarde de litri de bere sau 7% din producţia totală a UE).

Producţia acestor ţări reprezintă 52% din producţia totală a UE.

Ţările de Jos au continuat să fie principalul exportator UE de bere cu alcool în 2021 ca şi în 2020. Ţările de Jos au exportat anul trecut 1,9 miliarde de litri de bere cu alcool (reprezentând 21% din total exporturilor de bere ale blocului comunitar), fiind urmate de Belgia (1,7 miliarde de litri; 19%), Germania (1,6 miliarde de litri; 17%), Franţa şi Cehia (ambele cu 0,5 miliarde de litri; 6%).

Principalele destinaţii pentru exporturile către ţările din afara UE au fost Marea Britanie (902 milioane de litri; 22% din totalul exporturilor de bere în afara blocului comunitar), Statele Unite (765 milioane de litri; 19%), Rusia (391 milioane de litri; 9%), China (340 milioane de litri; 8%) şi Coreea de Sud (168 milioane de litri; 4%).

Cu 0,8 miliarde de litri, Franţa a continuat să fie cel mai mare importator de bere cu alcool în 2021 (reprezentând 16% din total importurilor de bere ale blocului comunitar). Germania şi Italia au importat aproape 0,7 miliarde de litri (13%), Ţările de Jos – 0,6 miliarde de litri (12%) şi Spania – 0,5 miliarde de litri (10%).

Importurile de bere cu alcool din ţări din afara UE sunt marginale comparativ cu importurile din interiorul blocului comunitar. În privinţa importurilor din afara UE, statele membre au favorizat berea britanică (248 milioane de litri) şi mexicană (122 milioane de litri).

Te-ar mai putea interesa și
ANAT: Cea mai vândută stațiune pentru minivacanța de 1 Mai și Paște este Băile Felix. Urmează Mamaia și Călimăneşti – Căciulata
ANAT: Cea mai vândută stațiune pentru minivacanța de 1 Mai și Paște este Băile Felix. Urmează Mamaia și Călimăneşti ...
Numărul turiştilor care vor petrece minivacanţa de 1 Mai şi Paşte pe litoral ar putea fi mai mic decât anul trecut, unul dintre motive fiind faptul că nu se mai organizează în perioada......
Olaf Scholz avertizează că războiul din Ucraina ar putea dura mai mulți ani, poate chiar cinci
Olaf Scholz avertizează că războiul din Ucraina ar putea dura mai mulți ani, poate chiar cinci
Cancelarul german Olaf Scholz crede că războiul din Ucraina ar putea continua timp de mai mulţi ani, poate chiar cinci ...
Germanii de la Draexlmaier iau un credit de 75 de milioane de euro de la BERD pentru extinderea producției în România
Germanii de la Draexlmaier iau un credit de 75 de milioane de euro de la BERD pentru extinderea producției în România
Compania germană de componente pentru industria auto Draexlmaier va primi un împrumut de 75 de milioane de euro de la BERD ...
Harta mondială a energiei regenerabile, cine domină lumea
Harta mondială a energiei regenerabile, cine domină lumea
Capacitățile de generare de energie regenerabilă sunt aproape de pragul de 4.000 GW, adică 4.000.000 MW iar jumătate ...