1EUR = 4.7524 RON | Bucureşti 21 º

News

Recoltă proastă de cereale pentru România, în acest an

Producţia de cereale din România va scădea cu 8,3% în acest an, de la 20,5 milioane tone anul trecut la 18,8 milioane tone, ca urmare a secetei din toamnă şi a temperaturilor foarte scăzute de pe parcursul iernii, estimează firma ucraineană de cercetare în sectorul agriculturii UkrAgroConsult.

08 mai, 2012 | Mediafax

Totuşi, recolta pentru 2012 se va situa pe locul trei în ultimii zece ani, după cele din 2002 şi 2011, potrivit firmei de cercetare, citată de Bloomberg.

Institutul Naţional de Statistică a anunţat, la sfârşitullunii martie, că producţia internă de cereale a crescut anul trecut cu 24,3%, la 20,78 milioane tone, de la 16,71 milioane tone în 2010.

România a ocupat locul 5 în Uniunea Europeană la producţia de grâu şi locul 2, după Franţa, la porumb.
Agricultura este unul dintre domeniile care influenţează într-o mare măsură Produsul Intern Brut al României. Creşterea economică de anul trecut, de 2,5%, a fost susţinută în principal de evoluţia din agricultură, cu un plus de 11,3%, şi industrie, domeniu care a înregistrat un avans de 5%.

Comisia Naţională de Prognoză estimează că producţia agricolă va fi la fel de bună şi în 2012, contribuind la creşterea PIB, cu 1,7%.

Firma de cercetare UkrAgroConsult oferă servicii de consultanţă pentru sectorul agricol începând din 1995. Firma vizează în special piaţa serviciilor de consultanţă/informaţii din sectoarele agricultură şi industrie alimentară în Ucraina, Rusia, Kazahstan şi alte ţări membre ale Comunităţii Statelor Independente.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO