Producţia de gaze a OMV Petrom a scăzut cu 14,5% în ultimul trimestru al anului trecut

Producţia de gaze a OMV Petrom a fost mai mică cu 14,5% în ultimul trimestru al anului trecut, comparativ cu perioada similară din 2020, ajungând la 62.400 barili echivalent petrol pe zi (bep/zi), potrivit unui raport remis de companie, joi, Bursei de Valori Bucureşti.
AGERPRES - joi, 13 ian. 2022, 09:53
Producţia de gaze a OMV Petrom a scăzut cu 14,5% în ultimul trimestru al anului trecut

Comparativ cu trimestrul al treilea din 2021, producţia în trimestrul al patrulea din 2021 a fost în uşoară creştere de la 61.900 bep/zi.

Reprezentanţii companiei au explicat, în trecut, că scăderea producţiei de la an la an vine ca urmare a declinului natural accentuat al zăcămintelor, majoritatea fiind mature.

Producţia totală de hidrocarburi a scăzut cu 12,5%, până la 122.200 bep/zi, iar producţia de ţiţei, cu 11%, până la 59.800 bep/zi.

Totodată, rata de utilizare a rafinăriei a fost de 101%, iar marja de rafinare, 7,52%.

Producţia de hidrocarburi a OMV a crescut în T4 la fel ca şi vânzările de gaze naturale

Grupul austriac OMV a anunţat, joi, că producţia sa de hidrocarburi a crescut în trimestru patru al anului trecut, comparativ cu trimestrul precedent, grupul profitând din plin de creşterea preţului la petrol şi gaze naturale astfel că marja de rafinare s-a îmbunătăţit semnificativ, a informat acţionarul majoritar de la OMV Petrom într-un comunicat de presă.

În perioada octombrie-decembrie 2021, producţia de hidrocarburi a OMV a crescut până la 491.000 barili echivalent petrol pe zi, de la 470.000 barili echivalent petrol pe zi în trimestrul al treilea.

De asemenea, au crescut semnificativ vânzările de gaze naturale ale grupului OMV până la 52,94 Twh, de la 39,96 Twh. În schimb, au scăzut vânzările totale de produse rafinate ale OMV până la 4,33 milioane tone în T4, de la 4,66 milioane tone în T3.

Potrivit OMV, preţul mediu al barilului de ţiţei Brent a crescut până la 79,76 dolari în T4, de la 73,51 dolari în T3 şi 44,46 dolari în trimestrul patru din 2020, în timp ce preţul mediu al gazelor naturale la Bursa de la Viena a ajuns la 95,10 euro pentru un Megawatt oră în T4, de la 47,10 euro pentru un Megawatt oră în T3 şi 13,81 euro pentru un Megawatt oră în trimestrul patru din 2020.

În aceste condiţii, marja de rafinare a OMV (un indicator al profitabilităţii afacerilor cu petrol şi gaze naturale) a urcat până la 6,25 dolari pentru un baril de echivalent petrol în T4, de la 4,43 dolari pentru un baril de echivalent petrol în T3 şi 1,71 dolari pentru un baril de echivalent petrol în trimestrul patru din 2020.

Grupul OMV urmează publice rezultatele financiare pentru ultimul trimestru din 2020 în data de 3 februarie.

OMV, cea mai mare companie industrială listată din Austria, deţine 51,01% din acţiunile OMV Petrom, statul român, prin Ministerul Energiei, deţine 20,64%, Fondul Proprietatea – 18,99%, iar 9,36% se tranzacţionează liber la Bursa de Valori Bucureşti.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Șeful STB avertizează că societatea ar putea intra în insolvență în urma grevei. El estimează pierderile cauzate de protest la 20 de milioane de lei
Șeful STB avertizează că societatea ar putea intra în insolvență în urma grevei. El estimează pierderile cauzate ...
Directorul general al Societăţii de Transport Bucureşti, Adrian Criţ, estimează pierderile provocate de grevă, în ...
USR atrage atenția asupra actelor de vandalism și de hărțuire asupra șoferilor STB care ies pe traseu
USR atrage atenția asupra actelor de vandalism și de hărțuire asupra șoferilor STB care ies pe traseu
Filiala din București a Uniunii Salvați România atrage atenția asupra actelor de vandalism și a hărțuirilor la care ...
Parc nou în Sectorul 6: A fost depusă o ofertă pentru amenajarea spațiului verde din zona Lujerului
Parc nou în Sectorul 6: A fost depusă o ofertă pentru amenajarea spațiului verde din zona Lujerului
Administrația Domeniului Public și Dezvoltare Urbană Sector 6 a primit o ofertă la licitația pentru amenajarea Parcului ...