1EUR = 4.7792 RON | Bucureşti 4 º

Companii

Producţia de petrol şi gaze a OMV a scăzut în trimestrul al treilea, din cauza opririi operaţiunilor dii Libia

Grupul austriac OMV, proprietarul Petrom, a anunţat vineri că în trimestrul al treilea al acestui an producţia sa de petrol şi gaze a scăzut atât faţă de trimestrul precedent cât şi în ritm anual ca urmare a închiderii operaţiunilor din Libia şi Yemen, informează un comunicat al companiei.

18 oct, 2013 | Agerpres

Producţia totală de hidrocarburi a OMV a scăzut până la 275.000 de barili echivalent petrol (dintre care 182.000 boe au reprezentat contribuţia Petrom) în trimestrul al treilea, de la 297.000 boe (184.000 Petrom) în trimestrul al doilea al acestui an. Comparativ, în trimestrul al treilea al anului trecut producţia OMV s-a situat la 309.000 boe.

De asemenea, OMV a informat că volumul vânzărilor sale de gaze a scăzut cu 14% în trimestrul al treilea. În schimb, vânzările de gaze ale Petrom au crescut cu 22% în ritm anul însă rata profitului a scăzut.

Şi mai important, marja de rafinare a OMV (un indicator al profitabilităţii afacerilor cu petrol şi gaze naturale) a scăzut comparativ cu trimestrul al doilea şi a atins cel mai scăzut nivel de după trimestrul patru din 2009, ca urmare a creşterii preţurilor la ţiţei.

Grupul OMV a precizat că rezultatele sale financiare pe trimestrul al treilea urmează a fi date publicităţii la 7 noiembrie.

Grupul austriac OMV este acţionarul majoritar al Petrom, cu o participaţie de 51,01%. Petrom este cea mai mare companie românească de petrol şi gaze, cu activităţi în sectoarele Explorare şi Producţie, Rafinare şi Produse Petrochimice, Marketing, Gaze Naturale şi Energie.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO