Producţia de telefoane iPhone la o mare fabrică din China ar putea scădea cu 30%

31 10. 2022
foxconn iphone apple 4365

Grupul taiwanez Foxconn, care gestionează uzina de la Zhengzhou, din centrul Chinei, lucrează la creşterea producţiei la o altă uzină din China, amplasată la Shenzhen, pentru a recupera o parte din producţia pierdută la Zhengzhou, a dezvăluit sursa care a dorit să îşi păstreze anonimatul, scrie Agerpres.

Uzina Foxconn de la Zhengzhou, unde lucrează aproximativ 200.000 de persoane, s-a confruntat cu un val de nemulţumiri din partea angajaţilor, ca urmare a măsurilor stricte introduse pentru a limita răspândirea virusului COVID-19, mai mulţi angajaţi părăsind locaţia în cursul week-end-ului.

Impactul posibil asupra producţiei de telefoane iPhone vine într-o perioadă care în mod tradiţional este una aglomerată pentru producătorii de echipamente electronice, înaintea sărbătorilor de sfârşit de an, precum şi un moment al anului foarte important pentru comercianţi pentru Apple.

Grupul Foxconn, cunoscut şi sub denumirea de Hon Hai Technology Group, a subliniat duminică faptul că lucrează să readucă situaţia sub control şi a adăugat că va coordona producţia realizată la alte uzine pentru a reduce orice impact potenţial.

Foxconn este cel mai mare producător mondial de produse electronice pe bază de contract pentru firme precum Apple, Hewlett Packard şi Dell. Compania taiwaneză este renumită în special pentru că asamblează telefoanele iPhone pentru Apple. Potrivit analiştilor de la firma Fubon Research, Foxconn produce aproximativ 70% din telefoanele iPhone vândute la nivel mondial, produs care la rândul său este responsabil pentru 45% din veniturile firmei taiwaneze. Foxconn produce telefoane iPhone şi în India dar uzina de la Zhengzhou este responsabilă pentru cea mai mare parte a producţiei globale.

Potrivit politicilor zero-Covid-19 introduse de autorităţile chineze, localităţile trebuie să acţioneze rapid pentru a combate focarele de coronavirus, cu măsuri precum carantine complete. Uzinele din zonele afectate pot să continue să funcţioneze cu condiţia să opereze pe baza unui sistem de tip „buclă închisă”, în cadrul căruia angajaţii trăiesc şi muncesc în perimetrul uzinei.