1EUR = 4.8740 RON | Bucureşti 8 º

Companii

Producţia industrială a crescut cu 1,2%, la 10 luni; industria extractivă s-a redus cu 17,3%

Producţia industrială a crescut cu 1,2%, în primele zece luni din acest an comparativ cu perioada similară a anului precedent, susţinută de industria prelucrătoare, se arată într-un comunicat de presă al Institutului Naţional de Statistică (INS).

14 dec, 2016 | Agerpres

'În perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2016, comparativ cu perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2015, producţia industrială (serie brută) a fost mai mare cu 1,2%, datorită creşterii industriei prelucrătoare (+2,2%). Industria extractivă a scăzut cu 17,3%, în timp ce producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a scăzut cu 2,1%', se arată în document.

În ceea ce priveşte seria ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, producţia a crescut cu 0,3%, susţinută de creşterea industriei prelucrătoare (+3,3%). Industria extractivă şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat au scăzut cu 17,3%, respectiv cu 2,6%.

În luna octombrie 2016, producţia industrială a scăzut faţă de luna precedentă atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 2,2%, respectiv cu 0,7%.

Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială a scăzut cu 0,1%, ca serie brută, şi a crescut cu 0,8%, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO