1EUR = 4.8725 RON | Bucureşti 12 º

Companii

Producţia industrială a crescut cu 3,3% în primul trimestru din 2015 - serie brută

Producţia industrială, ca serie brută, a crescut cu 3,3% în primul trimestru al acestui an, comparativ cu perioada similară a anului trecut, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate avansul a fost de 3,2%, pe fondul creşterii industriei prelucrătoare, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică publicate marţi.

12 mai, 2015 | Agerpres

Industria prelucrătoare a urcat, în primele trei luni, cu 4,3% ca serie brută şi cu 4,6% în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate. Pe de altă parte, producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat au scăzut cu 3,8% serie brută, respectiv cu 3,9% ca serie ajustată, în timp ce în industria extractivă declinul a fost de 3,5% (serie brută), respectiv 2,9% (serie ajustată), scrie Agerpres.

În luna martie a acestui an, producţia industrială a crescut, ca serie brută, cu 7,7% faţă de luna precedentă, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate avansul a fost de 0,3%. Industria extractivă şi industria prelucrătoare au crescut cu 14,7% şi 8,6% în timp ce producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat au scăzut cu 3,6%. Ca serie ajustată, în industria extractivă şi industria prelucrătoare avansul a fost de 3,2% respectiv 0,6% în timp ce producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat au scăzut cu 2,5%.

Faţă de luna martie a anului 2014, producţia industrială a urcat cu 4,4% (serie brută), susţinută de creşterea industriei prelucrătoare (+5,4%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat au scăzut cu 2,8%, iar industria extractivă cu 1,3%. Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 2,9%, ca urmare a creşterii industriei prelucrătoare (+3,9%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat au scăzut cu 3,2%, în timp ce industria extractivă a înregistrat o scădere de 2,5%.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO