1EUR = 4.7786 RON | Bucureşti 13 º

Companii

Producţia industrială a crescut cu 4,9%, în februarie

Producţia industrială a crescut, în februarie 2017, faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, cu 4,9% ca serie brută, şi cu 5,5% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, se arată într-un comunicat de presă al Institutului Naţional de Statistică (INS).

11 apr, 2017 | Agerpres

Conform INS, faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială (serie brută) a crescut cu 4,9%, datorită creşterilor înregistrate în toate cele trei sectoare industriale: producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+6,2%), industria prelucrătoare (+4,9%) şi industria extractivă (+1,1%).

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 5,5%, ca efect al creşterilor producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+10,4%) şi industriei prelucrătoare (+4,8%). Industria extractivă a scăzut cu 3,6%.

Potrivit INS, în luna februarie 2017, producţia industrială (serie brută) a crescut faţă de luna precedentă cu 6,7%, datorită creşterii industriei prelucrătoare (+8,8%) şi industriei extractive (+0,4%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a scăzut cu 10,3%.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a fost mai mare faţă de luna precedentă cu 0,6%. Industria extractivă şi industria prelucrătoare au crescut cu 4,4%, respectiv cu 0,3%, iar producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a scăzut cu 2,1%.

De asemenea, în perioada 1 ianuarie - 28 februarie 2017, comparativ cu perioada 1 ianuarie - 29 februarie 2016, producţia industrială (serie brută) a fost mai mare cu 5,4%, ca urmare a creşterii producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+5,8%) şi a industriei prelucrătoare (+5,7%). Industria extractivă a scăzut cu 3,1%.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada 1 ianuarie - 28 februarie 2017, comparativ cu perioada 1 ianuarie - 29 februarie 2016, a crescut cu 5,6%, datorită creşterilor producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+8%) şi industriei prelucrătoare (+5,4%). Industria extractivă a scăzut cu 5,5%.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO