1EUR = 4.7786 RON | Bucureşti 11 º

Companii

Producţia industrială a crescut în primele 4 luni cu 5,4%, însă a scăzut cu 15,2% în aprilie faţă de martie

Producţia industrială a crescut în primele patru luni ale anului în curs cu 5,4% ca serie brută, respectiv cu 6,5%, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în comparaţie cu perioada similară din 2016, însă a scăzut în aprilie cu peste 15,2% ca serie brută, faţă de martie, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS).

14 iun, 2017 | Agerpres

În luna aprilie 2017, producţia industrială a scăzut faţă de luna precedentă atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 15,2%, respectiv cu 0,5%, iar raportat la luna corespunzătoare din anul precedent aceasta a coborât cu 0,6% ca serie brută şi a urcat cu 5,5% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate.

În perioada 1 ianuarie - 30 aprilie 2017, comparativ cu perioada similară a anului trecut, producţia industrială (serie brută) a fost mai mare cu 5,4%, ca urmare a creşterii industriei prelucrătoare (+5,8%) şi producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+3,6%). Industria extractivă a scăzut cu 2%.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în primele patru luni, faţă de perioada 1 ianuarie - 30 aprilie 2016, a crescut cu 6,5%, datorită creşterilor industriei prelucrătoare (+5,9%) şi producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+4,7%). Industria extractivă a scăzut cu 3,3%.

În aprilie 2017, producţia industrială (serie brută) s-a diminuat faţă de martie cu 15,2%, din cauza scăderilor înregistrate în toate cele trei sectoare industriale: industria prelucrătoare (-15,8%), producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-11,6%) şi industria extractivă (-1,9%).

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a fost mai mică faţă de luna precedentă cu 0,5%. Industria prelucrătoare a scăzut cu 2%, în timp ce industria extractivă şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat au crescut cu 4,7%, respectiv cu 1,3%.

Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială (serie brută) a coborât cu 0,6% pe fondul scăderii producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-0,8%) şi a industriei prelucrătoare (-0,7%). Industria extractivă a crescut cu 2,8%.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 5,5%, ca efect al creşterilor industriei prelucrătoare (+3,5%) şi industriei extractive (+2,6%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a scăzut cu 0,4%.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO