1EUR = 4.8398 RON | Bucureşti 25 º

Companii

Producţia industrială a crescut în primele opt luni cu 6,6%

Producţia industrială a crescut în primele opt luni, faţă de aceeaşi perioadă din 2012, atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 6,6%, respectiv 6%, a anunţat joi Institutul Naţional de Statistică (INS).

10 oct, 2013 | Mediafax

Evoluţia a fost susţinută de industria prelucrătoare (care a crescut, ca serie brută, cu 8,1%) şi industria extractivă (+3,5%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a scăzut cu 5%.

"Pe marile grupe industriale s-au înregistrat creşteri la majoritatea categoriilor de bunuri: în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+11,2%), în industria bunurilor de capital (+11,1%), în industria bunurilor intermediare (+7,3%) şi în industria bunurilor de uz curent (+4,2%). Industria energetică a scăzut cu 4,4%", arată INS, într-un comunicat.

În august, producţia industrială a scăzut faţă de luna precedentă cu 15,7% ca serie brută şi cu 1% ajustat în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate. Comparativ cu august 2012 indicatorii sunt mai mari cu 4,3%, respectiv 5,6%.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO