1EUR = 4.7800 RON | Bucureşti 10 º

Companii

Producţia industrială, mai mare cu 0,6% în primele trei luni ale anului

Producţia industrială a urcat în primele trei luni ale anului în curs cu 0,6%, ca serie brută, respectiv cu 1,2%, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, raportat la perioada similară din 2018, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS) date marţi publicităţii.

14 mai, 2019 | Agerpres

În luna martie 2019, producţia industrială a crescut faţă de luna precedentă cu 8,1%, ca serie brută, respectiv cu 0,3%, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, iar faţă martie 2018 a scăzut ca serie brută cu 0,2% şi a crescut ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,4%.

Conform INS, în perioada 1 ianuarie - 31 martie 2019, comparativ cu primele trei luni ale anului 2018, producţia industrială (serie brută) a fost mai mare cu 0,6%, datorită creşterilor industriei prelucrătoare (+1,2%) şi industriei extractive (+0,3%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a scăzut cu 2,7%.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut în perioada menţionată cu 1,2%, susţinută de creşterile din industria prelucrătoare (+2,4%) şi industria extractivă (+0,5%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a scăzut cu 2,7%.

În luna martie 2019, producţia industrială (serie brută) a urcat faţă de luna precedentă cu 8,1% datorită creşterii industriei extractive (+12,5%) şi industriei prelucrătoare (+9,5%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a scăzut cu 1,6%.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a fost mai mare în martie 2019 faţă de luna precedentă cu 0,3%, susţinută de creşterile din industria extractivă (+1,9%) şi industria prelucrătoare (+0,6%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a scăzut cu 1,1%.

Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială (serie brută) a fost în scădere cu 0,2%. Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a scăzut cu 8,5%, iar industria extractivă şi industria prelucrătoare au crescut cu 1,3%, respectiv cu 1,2%.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 1,4%, ca efect al creşterilor din industria prelucrătoare (+3,8%) şi industria extractivă (+1,6%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a scăzut cu 8,1%.

 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO