1EUR = 4.8741 RON | Bucureşti 11 º

Companii

Producţia ramurii agricole a înregistrat o creştere de 2,9%, în anul 2014 - INS

Producţiile vegetală, animală şi serviciile agricole au înregistrat creşteri ale activităţii în decursul anului 2014, evoluţia pozitivă a ramurii agricole indicând un salt de 2,9% faţă de anul precedent, arată datele semi-definitive ale Institutului Naţional de Statistică /INS/, publicate vineri.

24 iul, 2015 | ECONOMICA.net

Potrivit sursei citate, din punct de vedere al structurii valorice a producţiei vegetale, pe principalele grupe de culturi, în anul 2014, comparativ cu anul 2013, ponderea culturilor de legume şi pepeni şi de fructe şi struguri a crescut cu două puncte procentuale, respectiv cu 1,4 puncte procentuale, în timp ce ponderea culturilor de cereale şi plante de nutreţ a scăzut cu 2,1 puncte procentuale, respectiv cu 0,4 puncte procentuale. În schimb, ponderea culturilor de plante uleioase se menţine constantă.

În structura producţiei s-au produs modificări, în sensul scăderii ponderii producţiei vegetale (65,8%) şi creşterii ponderii producţiei animale (32,9%), în timp ce ponderea producţiei de servicii agricole a crescut (1,3%), scrie Agerpres.

La nivelul structurii valorice a producţiei animale la principalele grupe de produse se consemnează o creştere cu 1,3 puncte procentuale a ponderii la ovine şi caprine, în timp ce în cazul bovinelor ponderea a crescut cu 0,6 puncte procentuale, iar la porcine ponderea a scăzut cu 1,8 puncte procentuale.

Per ansamblu, producţia ramurii agricole a înregistrat o evoluţie pozitivă (+2,9%), în anul 2014, comparativ cu anul precedent. În acest sens, producţiile vegetală, animală şi de servicii agricole au prezentat creşteri de 2,9%, 2,5%, respectiv de 24,3%.

Datele INS au la bază cercetările statistice anuale privind suprafaţa cultivată, suprafaţa recoltată, producţia agricolă vegetală şi animală, preţurile produselor agricole şi cercetările privind activitatea economică a unităţilor agricole cu personalitate juridică, lucrarea 'Balanţele principalelor produse agricole la producători', precum şi surse administrative, ca Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, pentru subvenţiile pe produse agricole.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO