Producția Renault Megane E-Tech Electric, oprită temporar din cauza lipsei unor componente

Francezii de la Renault au oprit temporar producția la uzina din Douai din cauza lipsei unor piese indispensabile mașinilor electrice.
Robert Stan - mar, 19 apr. 2022, 13:00
Producția Renault Megane E-Tech Electric, oprită temporar din cauza lipsei unor componente

La doar câteva luni de la debutul comenzilor și la câteva săptămâni de cel al livrărilor către clienți, Renault Megane E-Tech Electric trece prin problemele întâlnite și de alte modele abia intrate pe piață.

Lipsa unor componente importante, dar și întârzierile cauzate de blocarea lanțului logistic în China, au obligat producătorul francez să oprească temporar producția la uzina de la Douai până pe 25 aprilie.

„Criza semiconductoarelor, accentuată de măsurile de izolare din mai multe regiuni ale Chinei, pune sub presiune furnizarea de piese pentru Megane E-Tech Electric, în special componente ale bateriei”, au menționat cei de la Renault într-o informare ajunsă în posesia AutomotiveNews Europe.

Problemele de aprovizionare vin într-un moment extrem de prost pentru Renault, întregul plan de redresare al lui Luca de Meo având modelul Megane E-Tech Electric, primul vehicul electric compact de generație nouă al companiei, în centrul atenției.

Cu primele livrări anunțate pentru luna mai, Renault Megane E-Tech Electric, mizează pe tehnologie de ultimă oră, autonomie și eficiență, precum și pe colaborarea cu Google pentru sistemul de infotainment.

Fabrica franceză de la Douai, transformată pentru a produce vehicule electrice, face parte din proiectul Renault ElectriCity care include mai multe capacități de producție dedicate mobilității electrice. Producătorul auto se așteaptă să producă sute de mii de vehicule electrice anual în aceste facilități, inclusiv Megane E-Tech Electric sau viitorul Renault 5.

Recentele blocaje din China au dus la probleme de producție și la alți producători de automobile, inclusiv BMW, Tesla și Volkswagen Group.

Potrivit unei noi estimări realizate de AutoForecast Solutions, aproximativ 1,5 milioane de vehicule nu au mai fost produse la nivel mondial doar în acest an din cauza lipsei anumitor componente. Acestea se adaugă celor peste 10,5 milioane de unități pierdute în 2021.

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...