Produse financiare inovative oferite pentru IMM-uri

Întreprinderile mici și mijlocii, în special cele aflate la început de drum, se confruntă adesea cu diferite piedici în drumul lor spre dezvoltare. Pentru că aceste firme stau la baza unei economii puternice și sănătoase, specialiștii Omnicredit au dezvoltat soluții financiare care să vină în ajutorul lor. În calitate de primă platformă fintech de micro finanțare din România, cu peste 15 ani de experiență în domeniul financiar-bancar, Omnicredit reușește să fie un sprijin real pentru toate companiile care întâmpină probleme în gestionarea eficientă a bugetelor de care dispun. În acest sens, propune multiple pachete financiare special configurate pentru a elimina orice inconvenient din ecuație, printre care și serviciile de factoring și scontare.
Ion Dobreanu - vin, 28 oct. 2022, 07:00
Produse financiare inovative oferite pentru IMM-uri

Tot ce trebuie să știi despre factoring

Pe scurt, factoring-ul este o modalitate de finanțare prin intermediul căreia întreprinderile care funcționează pe baza emiterii de facturi nu mai sunt nevoite să aștepte perioade lungi pentru a încasa banii pe baza serviciilor prestate. Perioadele de scadență de la 30 până la 90 de zile de care beneficiază clienții sunt o piedică majoră în gestionarea eficientă a veniturilor companiilor mici, ceea ce le obligă adesea să înregistreze întârzieri la plata salariilor, furnizorilor sau dărilor către stat, fapt ce îngreunează dezvoltarea. Omnicredit încearcă prin serviciile sale să elimine această perioadă de așteptare.

Cum funcționează factoring-ul?

Sistemul de circulație al banilor este foarte simplu și pe înțelesul tuturor. În această ecuație Omnicredit este factorul, tu vei fi aderentul, iar clientul tău debitorul. Acestea fiind stabilite, factorul îți cumpără facturile emise înainte ca perioada de scadență să expire, astfel încât tu să încasezi banii în timp util pentru a nu mai întâmpina probleme. Debitorul va fi notificat în acest sens și i se va comunica faptul că, la termenul stabilit, va face plata în contul factorului. Întreg procesul se face în baza unui comision minim oprit de factor, care este de circa 3% din suma finantata.

Avantajele factoring-ului

Iată care sunt principalele avantaje pe care le asigură această soluție de finanțare:

  • Ai parte de finanțare în doar câteva ore de la aplicare;
  • Întreg procesul se desfășoară online, cu minim de documente necesare;
  • Ai parte de lichidități instant pentru a le putea redirecționa către plățile restante urgente;
  • Nu te mai confrunți cu întârzieri frecvente la plata salariilor, furnizorilor, taxelor etc.
  • Vei înregistra o creștere a randamentului angajaților mulțumiți din punct de vedere financiar;
  • Nu presupune datorii la o terță parte ;
  • Ai parte de consultanță de specialitate;
  • Te bucuri de cashflow predictibil și de îmbunătățirea indicatorilor de lichiditate ai companiei.

 

Scontarea – soluție ideală pentru rezolvarea blocajelor financiare

Similar factoring-ului, serviciul de scontare are ca scop principal eliminarea problemei perioadei prea lungi de scadență de pe umerii antreprenorilor mici sau la început de drum. Diferența majoră în acest caz este că acest serviciu se adresează în mod direct acelor companii care utilizează biletele la ordin și CEC-uri drept instrumente de plată. Pe baza aceluiași sistem, Omnicredit se angajează să achite contravaloarea instrumentelor scontate , trimițând o notificare către debitor cu privire la asigurarea disponibilului pe cont la data scadenta. Pe scurt, compania are posibilitatea să încaseze în avans contravaloarea instrumentelor de plată emise, fără niciun efort în acest sens.

Avantajele scontării

  • Aplicare și încasarea banilor în aceeași zi, fără dosar stufos de documente;
  • Primești banii fără să fie nevoie de garanții materiale;
  • Nu afectează gradul de îndatorare al firmei;
  • Ai lichidități accesibile constant, ceea ce înseamnă că vei putea plăti totul la timp;
  • Beneficiezi de consiliere și suport din partea unei echipe de profesioniști.

 

Cine poate beneficia de produsele financiare oferite de Omnicredit?

Serviciile Omnicredit se adresează tuturor companiilor care au nevoie de suport financiar pentru a putea face față tuturor piedicilor la care sunt expuse. Singura condiție care trebuie îndeplinită pentru a stabili eligibilitatea de finanțare este de a demonstra faptul că în ultimele trei luni întreprinderea a desfășurat activitate economică. În cazul firmelor cu o durată de viață mai mică de trei luni, procesul de acordare este puțin mai complex, însă posibilitatea de a beneficia de aceste servicii nu este exclusă.

De ce să alegi serviciile Omnicredit în detrimentul unui împrumut bancar clasic?

Este evident faptul că un astfel de instrument pus la dispoziție de Omnicredit eclipsează orice altă formă de finanțare deja existentă, dat fiind faptul că programele sunt dezvoltate spre a susține creșterea companiilor mici. De la înființare, specialiștii Omnicredit au avut timp să observe care sunt acele probleme cu care se confruntă cel mai des antreprenorii , iar serviciile au fost dezvoltate ca o soluție adaptată la acestea. Cu alte cuvinte, atât factoring-ul, cât și scontarea vizează în mod clar dificultățile cu care anumite categorii de firme se confruntă și garantează ajutor financiar. În plus, prin alegerea acestor modalități de finanțare, nu îți expui afacerea la riscul unei îndatorări pe care nu știi dacă o vei putea achita. Ba din contră, serviciile funcționează pe baza unui ciclu financiar constant între tine, Omnicredit și debitor, în așa fel încât să se evite disconfortul neplăților.

Aplică rapid și ușor pentru a obține ajutor financiar de la Omnicredit

Unul dintre motivele de bază care te vor convinge să alegi serviciile noastre este facilitatea de a avea acces la soluțiile noastre de sprijin financiar. Uită de dosare stufoase cu hârtii, ore pierdute la ghișee sau clauze contractuale greu de atins. Totul este conturat în avantajul tău în așa fel încât să te poți bucura de o creștere semnificativă a afacerii tale într-un timp cât mai scurt. Tot ce ai de făcut este să îți creezi un cont pe platforma noastră și să furnizezi toate datele care îți sunt solicitate, pentru ca mai apoi să alegi pachetul potrivit nevoilor tale. După ce toate aceste detalii au fost stabilite, cererea este transmisa spre analiza, iar de îndată ce ai primit aprobarea, putem începe colaborarea propriu zisă. Debitorul va primi notificarea prin care este anunțat de cesiune a creantei , iar banii vor fi virați imediat în contul tău.

Cu Omnicredit toate problemele de ordin financiar ale companiei tale sunt de domeniul trecutului!

Te-ar mai putea interesa și
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar în eventualitatea reluării negocierilor de pace, transmite agenţia EFE,......
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul de la Budapesta nu exclude o intervenţie asupra preţului la carburanţi şi va discuta problema la întâlnirea ...
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul estimat (Video)
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul ...
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost finalizate lucrările de reparaţii la cuva ...