1EUR = 4.8746 RON | Bucureşti 2 º

Companii

Produsele lactate să indice procentul de lapte praf conţinut. Amenzile pot ajunge la 10.000 lei - proiect adoptat de Senat

Senatul a adoptat, luni, un proiect de lege care prevede ca pe eticheta laptelui proaspăt pentru consum sau a produselor lactate să fie indicat procentul de lapte praf pe care acesta îl conţine, nerespectarea acestei obligativităţi fiind sancţionată cu amendă de la 5.000 la 10.000 de lei, scrie MEDIAFAX.

13 oct, 2015 | MEDIAFAX

"Laptele proasptăt pentru consum, precum şi produsele lactate, destinate comercializării, care conţin lapte praf, trebuie să prevadă pe etichetă, în mod obligatoriu, avertizarea cuprinsă în sintagma <>", arată proiectul de lege aprobat de plenul Senatului cu 50 de voturi "pentru", 12 voturi "împotrivă" şi 4 abţineri.

Proiectul de lege prevede că nerespectarea obligativităţii de a înscrie pe eticheta laptelui proaspăt pentru consum sau a poduselor lactate a proporţiei de lapte praf conţinută constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 5.000 la 10.000 de lei.

Potrivit actului normativ, constatarea contravenţiei şi aplicarea sancţiunii se va face de către Autoritatea Naţională Sanitară Veternnară pentru Siguranţa Alimentelor. Citeşte mai departe pe MEDIAFAX

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO