Profi transformă un supermarket din Ploiești într-o unitate test pentru conceptele noi. GALERIE FOTO

Profi, lanțul de magazine cu cea mai mare creștere a cifrei de afaceri în 2019, a transformat un supermarket din Ploiești într-un magazin-test prin care managementul își va putea valida sau nu strategiile de business. Totodată, unitatea este prima care poartă noua siglă a retailerului, are mai multe produse pe raft și un coffee corner unde se vinde inclusiv înghețată produsă pe loc.
Economica.net - joi, 17 sept. 2020, 10:34
Profi transformă un supermarket din Ploiești într-o unitate test pentru conceptele noi. GALERIE FOTO

Profi Rom Food, lanțul de magazine de proximitate operat de fondul de investiții Mid Partners a redeschis astăzi, la Ploiești, sub un nou concept, o unitate care va anunța direcția în care rețeaua urmează să se dezvolte. Practic, magazinul concept are un statut special, fiind locul de testare pentru tendințele de dezvoltare ale Profi. Ceea ce se va dovedi viabil în acest magazin în privința modului de lucru, a sortimentului, uniformelor și așa mai departe, urmează să fie apoi reprodus și la alte unități din cadrul rețelei. În plus, magazinul este astfel proiectat încât să poată fi replicat în oricare dintre formatele rețelei, pentru a le îmbunătăți.

Aceasta în contextul în care retailerul operează sub trei formate: Supermarket Profi – magazinul cu cea mai mare suprafață și cu cel mai mare număr de produse; Loco – magazinul cu sortiment adaptat pentru zone din afara marilor aglomerări urbane, și City – magazinul urban de dimensiuni relativ mici, de la colțul blocului. 

„De 20 de ani, Profi crește neîncetat deoarece îsi schimbă permanent modul de operare, învățând din fiecare nouă experiență, adaptându-se și chiar anticipând nevoile consumatorului, aflate și ele în continuă schimbare. Implementăm în toate noile magazine ceea ce am testat și s-a dovedit că funcționează, ca de exemplu aranjamentul magazinelor, politica de prețuri, procesele de lucru cu personalul, felul în care expunem produsele și multe altele. Astfel ne formăm propriul nostru model de operare.”, a declarat Pawel Musial, directorul general al Profi Rom Food.

Totodată, supermarketul poartă noua identitate vizuală Profi, care, potrivit oficialilor companiei, descrie noua politică agresivă de prețuri a rețelei, în ton cu cerințele consumatorilor.

Cum arată noul magazin

Magazinul concept din Ploiești are peste 1300 de articole în plus față de magazinele Profi actuale. Astfel, acum gama de produse Bio a crescut considerabil, iar produsele locale sunt mult mai bine reprezentate.

De asemenea, produsele expuse sunt mai vizibile, bine luminate și accesibile, culoarele mai aerisite, iar casele de marcat sunt mai numeroase. 

Unitatea este organizată pe zone care răspund misiunilor de cumpărare luate în calcul de Profi: convenience, proximitate/stock-up și top-up.

Ca răspuns la misiunea convenience, care targetează cumpărătorul ce se oprește grăbit în drum spre sau dinspre locul de muncă, în noul magazin și-a făcut apariția zona fiiGO, ce cuprinde un modul cu produse preambalate și panificație coaptă în magazin, dar și un spațiu coffee corner cu hot-dog, grilluri, sandvișuri, pizza, fresh-uri de fructe, cafea, prăjituri și înghețată produsă pe loc. 

Pentru cei ce vin la magazin pentru că este în proximitate, magazinul a păstrat obișnuitele zone de pâine, lactate, ouă, snacks-uri, dulciuri, ulei, conserve, vin și bere, detergenți, produse de îngrijire a locuinței, legume și fructe, precum și cu vitrina asistată unde sunt puse în vânzare carne și produse de mezelărie.

Cu peste 1.300 de magazine în sute de localități din întreaga țară și mai bine de 21.000 de angajați, PROFI este cea mai extinsă rețea de retail modern.

Te-ar mai putea interesa și
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din România îşi vor primi banii în avans, înainte de Paşte, a anunţat......
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...
Început bun de an pentru comerțul agroalimentar al UE. Excedentul comercial din luna ianuarie a ajuns la 5 miliarde de euro
Început bun de an pentru comerțul agroalimentar al UE. Excedentul comercial din luna ianuarie a ajuns la 5 miliarde de ...
Comerţul agroalimentar al UE a înregistrat o evoluţie pozitivă în luna ianuarie 2024, când excedentul comercial a ajuns ...