Profi iese din nou la cumpărături. Vrea să cumpere 18 supermarketuri Maya din Prahova

Retailerul alimentar Profi Rom Food, numărul patru pe piața de profil după cifra de afaceri în 2018, vrea să preia 18 magazine Maya din județul Prahova ale familiei Popescu.
Economica.net - mar, 12 nov. 2019, 12:35
Profi iese din nou la cumpărături. Vrea să cumpere 18 supermarketuri Maya din Prahova

Profi Rom Food, retailerul controlat de fondul de investiții Mid Europa Partners, continuă politica de expansiune pe piața de retail din România, prin preluarea lanțului Maya din Prahova, anunță un comunicat al Consiliului Concurenței care analizează tranzacția. Lanțul de supermarketuri, care potrivit Termene.ro , a fost creat în urmă cu zece ani și este controlat de familia Popescu din Popești leordeni (Popescu Andrei Ciprian și Popescu Răzvan), a raportat în 2018 un rulaj de 74,3 milioane de lei și un profit net de aproximativ 551.000 de lei. Compania are 271 de angajați și magazine în Ploiești, Câmpina, Strejnicu, Urlați, Boldești Scăieni, Florești etc. La Plopeni, compania operează în franciză sub brandul LadoiPași.

În luna mai, Profi a mai preluat două unități Zanfir din Brăila dorite inițial de Mega Image care intenționa să preia tot lanțul de 12 supermarketuri, dar nu a fost lăsat de Consiliul Concurenței.

„Consiliul Concurenței analizează tranzacția prin care Profi Rom Food SRL preia cele 18 magazine deținute de Pram Maya SRL. Atât Pram Maya SRL, cât și Profi Rom Food SRL își desfășoară activitatea în același domeniu, respectiv comercializarea cu amănuntul a produselor alimentare și nealimentare. În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune trebuie supusă controlului Consiliului Concurenţei. Autoritatea de concurență va evalua operațiunea din punct de vedere al compatibilității acesteia cu un mediu concurențial normal, în conformitate cu Regulamentul privind autorizarea concentrărilor economice și va emite o decizie în termenele prevăzute de lege”, anunță Consiliul Concurenței.

Profi Rom Food operează pe plan local supermarketurile şi magazinele de proximitate Profi, Profi City şi Loco, este primul care a ajuns la o reţea de 1000 de unităţi. În 2018, retailerul a raportat un business net de 5,9 miliarde de lei și o pierdere netă de 90 de milioane de lei.

Consiliul Concurenţei analizează preluarea magazinelor Pram Maya de către Profi

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care Profi Rom Food preia cele 18 magazine deţinute de Pram Maya, potrivit unui comunicat al instituţiei.

Atât Pram Maya, cât şi Profi Rom Food îşi desfăşoară activitatea în acelaşi domeniu, respectiv comercializarea cu amănuntul a produselor alimentare şi nealimentare.

În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune trebuie supusă controlului Consiliului Concurenţei.

Autoritatea de concurenţă va evalua operaţiunea din punct de vedere al compatibilităţii acesteia cu un mediu concurenţial normal, în conformitate cu Regulamentul privind autorizarea concentrărilor economice şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

Te-ar mai putea interesa și
Greva din Educaţie continuă. Liderii de sindicat solicită intervenţia de urgenţă a preşedintelui Iohannis
Greva din Educaţie continuă. Liderii de sindicat solicită intervenţia de urgenţă a preşedintelui Iohannis
 Greva din Educaţie continuă în condiţiile în care autorităţile nu au acceptat solicitările sindicaliştilor de creştere a salariilor cu aproximativ 20%, au anunţat marţi, în Piaţa......
Forumul Internațional Astana anunță principalii speakeri: emirul Qatarul, directorul general al FMI și președintele BERD vin în capitala Kazahstanului
Forumul Internațional Astana anunță principalii speakeri: emirul Qatarul, directorul general al FMI și președintele ...
Forumul Internațional Astana, o conferință internațională majoră care urmărește să abordeze provocările globale ...
Şeful AFM: România urmează, cel mai probabil, să fie condamnată de CJUE, pentru că nu a închis 68 de gropi de gunoi
Şeful AFM: România urmează, cel mai probabil, să fie condamnată de CJUE, pentru că nu a închis 68 de gropi de gunoi
România va fi condamnată, cel mai probabil, de Curtea Europeană de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE), deoarece nu a ...
România este cea mai dinamică piaţă auto din UE dar în continuare codaşă la rata de motorizare
România este cea mai dinamică piaţă auto din UE dar în continuare codaşă la rata de motorizare
 România a înregistrat cel mai mare ritm de creştere medie anuală a ratei de motorizare din Uniunea Europeană, în ...