Profi intră puternic în mediul rural cu brandul Loco

Profi Rom Food, compania deţinută de fondul de investiţii polonez  Enterprise Investors s-a decis după mai bine de trei ani de tatonări să intre cu toate forţele în mediul rural. Vor deschide 11 magazine sub brandul LOCO.
Economica.net - vin, 07 aug. 2015, 11:36
Profi intră puternic în mediul rural cu brandul Loco

Profi Rom Food, compania care operează cel mai extins lanţ de supermarketuri din România, va inaugura mâine 11 unităţi sub brandul LOCO, un concept de magazine creat special pentru mediu rural. Deschiderile vin în contextul în care, în noiembrie anul trecut, compania anunţa că va inaugura la Azuga un magazin test, denumit Mini, ce s-ar putea transforma, în funcţie de rezultatele obţinute, în primul Profi Loco, brand sub care compania se va extinde în oraşele foarte mici şi în mediul rural. Unitatea din Azuga nu a devenit însă LOCO ci operează sub brandul Profi City.

„Studiem de mai multa vreme posibilitatea de a duce adanc in teritoriu bogata nsub brandul Loco oastra oferta de produse de calitate la preturi bune si, iata, a sosit momentul cand trecem la fapte,” a declarat Daniel Cirstea, directorul general al PROFI Rom Food, într-un comunicat. „Am testat indelung acest concept prin intermediul magazinelor noastre experimentale MINI si acum stim cum se prezinta formatul cel mai potrivit de comert civilizat care sa contribuie la imbunatatirea vietii localnicilor. Am denumit acest format LOCO.”, mai spune managerul.

Cele 11 magazine  LOCO se afla la Panticeu (Cluj), Aghiresu Fabrici (Cluj), Matca (Galati), Odobesti (Vrancea), Balan (Harghita), Tinca (Bihor), Segarcea (Dolj), Miercurea Nirajului (Mures), Lovrin (Timis), Gataia (Timis) si Anina (Caras Severin). Lor li se vor adăuga multe altele odată cu extinderea reţelei PROFI care urmează să ajungă la 500 de unităti la sfârşitul lui 2016 şi să crească în continuare într-un ritm de cel puţin 100 de magazine pe an.

Noutatea adusă de aceste magazine constă în adaptarea sortimentaţiei la nevoile locuitorilor zonei în care funcţioneaza. Cele aproximativ 2500 de produse puse în vânzare aici diferă de cele din magazinele Standard şi CITY, oferta LOCO cuprinzând o serie de unelte şi scule, butoaie, articole de grădina (furtun, galeata, sfoara), textile, menaj şi sticlarie, în timp ce varietatea produselor din gama celor pe care în mod normal localnicii şi le produc oricum în propriile gospodării, cum ar fi lactatele, brânzeturile, legumele şi fructele, este mai restrânsă.

De asemenea, în magazinele LOCO se vor comercializa foarte multe produse marcă proprie la preţuri care pot fi „şi cu 40% mai mici decât cele similare ale brandurilor naţionale”

Peste 80% din ce se vinde prin această reţea provine de la furnizori din România.

Competitorul Profi în mediul rural este Carrefour care operează brandul Contact. Francezii deţin la ora actuală 10 astfel de unităţi.

Un magazin LOCO are între 11 şi 15 angajaţi. Astazi, reţeaua se apropie de cifra de 8.000 de angajaţi.

Prin cele 324 de magazine care funcţioneaza în 154 de localitati rurale si urbane din toate judeţele ţării şi municipiul Bucuresti, PROFI este actualmente reţeaua cu cea mai mare extindere din România.

Te-ar mai putea interesa și
Tesla își propulsează un model pe prima poziție a clasamentului mondial, dar pierde din profit
Tesla își propulsează un model pe prima poziție a clasamentului mondial, dar pierde din profit
Datele companiei de cercetări de piață JATO Dynamics arată că Tesla Model Y a devenit cel mai vândut vehicul din întreaga lume în primul trimestru al anului 2023. În același timp, o......
Profitul celui mai mare investitor imobiliar din România a intrat la apă în T1
Profitul celui mai mare investitor imobiliar din România a intrat la apă în T1
Profitul celui mai mare investitori imobiliar din România a intrat la apă în T1. CPI Property Group, deținută în proporție ...
Trafic intens pe DN1, în Valea Prahovei
Trafic intens pe DN1, în Valea Prahovei
Se circulă în coloană, duminică la prânz, pe drumul naţional DN 1 Ploieşti - Braşov, în Valea Prahovei, pe sensul ...
DEER alocă peste 63,5 milioane de lei pentru servicii de citire a contoarelor
DEER alocă peste 63,5 milioane de lei pentru servicii de citire a contoarelor
Distribuţie Energie Electrică România (DEER) alocă 63,554 milioane lei, fără TVA, pentru servicii de citire contoare ...