Profi intră puternic în mediul rural cu brandul Loco

Profi Rom Food, compania deţinută de fondul de investiţii polonez  Enterprise Investors s-a decis după mai bine de trei ani de tatonări să intre cu toate forţele în mediul rural. Vor deschide 11 magazine sub brandul LOCO.
Economica.net - vin, 07 aug. 2015, 11:36
Profi intră puternic în mediul rural cu brandul Loco

Profi Rom Food, compania care operează cel mai extins lanţ de supermarketuri din România, va inaugura mâine 11 unităţi sub brandul LOCO, un concept de magazine creat special pentru mediu rural. Deschiderile vin în contextul în care, în noiembrie anul trecut, compania anunţa că va inaugura la Azuga un magazin test, denumit Mini, ce s-ar putea transforma, în funcţie de rezultatele obţinute, în primul Profi Loco, brand sub care compania se va extinde în oraşele foarte mici şi în mediul rural. Unitatea din Azuga nu a devenit însă LOCO ci operează sub brandul Profi City.

„Studiem de mai multa vreme posibilitatea de a duce adanc in teritoriu bogata nsub brandul Loco oastra oferta de produse de calitate la preturi bune si, iata, a sosit momentul cand trecem la fapte,” a declarat Daniel Cirstea, directorul general al PROFI Rom Food, într-un comunicat. „Am testat indelung acest concept prin intermediul magazinelor noastre experimentale MINI si acum stim cum se prezinta formatul cel mai potrivit de comert civilizat care sa contribuie la imbunatatirea vietii localnicilor. Am denumit acest format LOCO.”, mai spune managerul.

Cele 11 magazine  LOCO se afla la Panticeu (Cluj), Aghiresu Fabrici (Cluj), Matca (Galati), Odobesti (Vrancea), Balan (Harghita), Tinca (Bihor), Segarcea (Dolj), Miercurea Nirajului (Mures), Lovrin (Timis), Gataia (Timis) si Anina (Caras Severin). Lor li se vor adăuga multe altele odată cu extinderea reţelei PROFI care urmează să ajungă la 500 de unităti la sfârşitul lui 2016 şi să crească în continuare într-un ritm de cel puţin 100 de magazine pe an.

Noutatea adusă de aceste magazine constă în adaptarea sortimentaţiei la nevoile locuitorilor zonei în care funcţioneaza. Cele aproximativ 2500 de produse puse în vânzare aici diferă de cele din magazinele Standard şi CITY, oferta LOCO cuprinzând o serie de unelte şi scule, butoaie, articole de grădina (furtun, galeata, sfoara), textile, menaj şi sticlarie, în timp ce varietatea produselor din gama celor pe care în mod normal localnicii şi le produc oricum în propriile gospodării, cum ar fi lactatele, brânzeturile, legumele şi fructele, este mai restrânsă.

De asemenea, în magazinele LOCO se vor comercializa foarte multe produse marcă proprie la preţuri care pot fi „şi cu 40% mai mici decât cele similare ale brandurilor naţionale”

Peste 80% din ce se vinde prin această reţea provine de la furnizori din România.

Competitorul Profi în mediul rural este Carrefour care operează brandul Contact. Francezii deţin la ora actuală 10 astfel de unităţi.

Un magazin LOCO are între 11 şi 15 angajaţi. Astazi, reţeaua se apropie de cifra de 8.000 de angajaţi.

Prin cele 324 de magazine care funcţioneaza în 154 de localitati rurale si urbane din toate judeţele ţării şi municipiul Bucuresti, PROFI este actualmente reţeaua cu cea mai mare extindere din România.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Ottawa oferă Ucrainei un împrumut de 120 de milioane de dolari canadieni, pentru a face față destabilizărilor ruse
Ottawa oferă Ucrainei un împrumut de 120 de milioane de dolari canadieni, pentru a face față destabilizărilor ruse
Canada va oferi Ucrainei un împrumut de până la 120 de milioane de dolari canadieni (95,6 milioane de dolari) şi caută ...
Geoană exclude orice posibilitate de negociere a prezenței trupelor NATO pe teritoriul statelor membre
Geoană exclude orice posibilitate de negociere a prezenței trupelor NATO pe teritoriul statelor membre
Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a exclus vineri orice posibilitate de negociere a prezenţei militare ...
Autostrada Bucureștiului: A fost montată prima grindă de pe A0, la pasajul peste calea ferată București – Giurgiu FOTO
Autostrada Bucureștiului: A fost montată prima grindă de pe A0, la pasajul peste calea ferată București – Giurgiu ...
Vineri, 21 ianuarie, a fost montată prima grindă de pe Autostrada Bucureștiului (A0), a anunțat secretarul de stat în ...