1EUR = 4.8375 RON | Bucureşti 33 º

Companii

Lanţul Profi se apropie de 1.000 de magazine la nivel naţional şi intră în era remodelărilor. Sunt testate noi modele de business

Profi Rom Food, retailerul modern cu cea mai mare extindere geografică din România, a demarat un amplu proces de remodelare a magazinelor din portofoliu, concomitent cu inaugurarea unora noi. Vor beneficia de un facelift magazinele vechi din portofoliu, iar unele îşi vor schimba chiar şi formatul. Cu această ocazie, compania continuă să testeze şi noi modele de business. Retailerul va ajunge anul acesta la 1.000 de magazine.

10 mar, 2019 | ECONOMICA.net

Profi Rom Food, retailerul deţinut de fondul de investiţii Mid Europa Partners, care operează pe plan local supermarketurile şi magazinele de proximitate Profi, Profi City şi Loco, şi-a bugetat anul acesta investiţii de 100 de milioane de euro pentru dezvoltare, în plan fiind atât deschiderea de noi magazine cât şi remodelarea celor mai vechi, au declarat pentru ECONOMICA.NET oficialii companiei.

Cu această ocazie, compania va testa, de asemenea, şi noi modele de business, iar unele magazine îşi vor schimba formatul. "Faptul că are cea mai mare acoperire geografică din ţară îi confera reţelei Profi avantajul de a cunoaşte cel mai bine preferinţele cumpărătorilor de la noi. Plecând de aici şi urmărind tendinţele cele mai actuale din retailul european, managementul Profi a testat şi testează în continuare noi modele de afaceri, de expunere a mărfii şi chiar restructurarea ofertei de produse. Rezultatele acestor testări se regăsesc în nou-remodelatele magazine care beneficiază şi de un alt mod de expunere a mărfii, de iluminat mai prietenos şi de multe altele", au declarat pentru ECONOMICA.NET oficialii companiei.

Potrivit acestora, în cea mai mare parte, magazinele îşi vor păstra formatul actual, dar vor fi şi unele care vor trece la alt format.

În ceea ce priveşte numărul unităţilor ce vor beneficia de face-lift, Profi a preferat să nu divulge această informaţie, dar a menţionat că remodelări vor avea loc în intreaga ţară, inclusiv în Bucureşti unde există deja astfel de magazine. Un exemplu în acest sens este magazinul Profi de pe bulevardul Timişoara, remodelat recent, care a devenit non-stop.

"Primele magazine Profi datează din prima decadă a anilor 2000. Între timp, reţeaua şi-a ridicat constant standardele, iar procesul continuă. Este, deci, de înţeles de ce principalul criteriu în selecţia magazinelor care urmează sa fie remodelate il constituie vârsta acestora. Pe de altă parte, în timp a devenit evident că in cazul câtorva magazine este preferabilă adoptarea unui alt model de vânzări şi acum a venit momentul ca aceste schimbări să aibă loc. (...) Remodelări minore s-au tot produs în timp, dar în prezent tendinţa s-a accelerat ca urmare a succesului înregistrat în multe dintre testele efectuate în ultimii ani", mai spune compania.

Referitor la planul de expansiune al companiei, politica actuală a retailerului este de a deschide în fiecare an un număr cel puţin egal cu cel din anul anterior. Anul trecut, Profi a inaugurat 230 de magazine."Cu precadere vor fi deschise magazine în format Standard şi City", mai anunţă retailerul care va ajunge în curând la 1000 de magazine deschise, în aproximativ 400 de localităţi.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO