Profilul creat de Brad Pitt pe versiunea chinezească a reţelei Twitter a dispărut în mod misterios

Profilul creat de actorul american Brad Pitt pe platforma Sina Weibo, versiunea chinezească a platformei Twitter, a dispărut în mod misterios, la câteva săptămâni după ce actorul postase un prim mesaj pe această reţea de microblogging, informează hollywoodreporter.com.
Economica.net - vin, 15 feb. 2013, 20:37
Profilul creat de Brad Pitt pe versiunea chinezească a reţelei Twitter a dispărut în mod misterios

Pe 7 ianuarie, Brad Pitt şi-a făcut debutul pe platforma Sina Weibo cu un mesaj considerat enigmatic, care a stârnit frenezie în rândul fanilor chinezi ai actorului american.

„E adevărat. Da, sosesc”, a scris pe platforma Sina Weibo actorul american care, potrivit site-ului cinematografic IMDB, are interdicţie în China, după ce a jucat în filmul „Şapte ani în Tibet”, un lungmetraj de aventuri regizat în 1997 de Jean-Jacques Annaud.

La aproximativ cinci săptămâni după acel mesaj, contul de pe Sina Weibo al starului american a dispărut.

Potrivit Tech in Asia, un portal care publică ştiri despre tehnologia din acea regiune, primul mesaj postat de Brad Pitt pe Sina Weibo a generat, în două ore de la apariţie, 8.000 de comentarii, a fost preluat de 20.000 de ori, iar actorul a „strâns” 73.000 de fani pe acea reţea de microblogging. Însă, joi, contul său a dispărut misterios de pe acest serviciu online, iar fosta pagină care îi era alocată redirecţionează acum utilizatorul către mesajul de eroare standard al companiei.

În ciuda celebrităţii sale pe scară mondială, Brad Pitt nu este un preferat al autorităţilor chineze. Actorului i-a fost interzis să intre în această ţară după ce a jucat rolul principal în filmul „Şapte ani în Tibet”, lansat în 1997. Guvernul chinez a obiectat la acea vreme faţă de maniera în care filmul a prezentat anexarea Tibetului la China comunistă – prezentată ca o tragedie istorică.

Colegul lui Pitt din acest film, actorul David Thewlis, şi regizorul peliculei, Jean-Jacques Annaud, au primit şi ei interdicţia de a reveni în China. Annaud a putut însă să viziteze această ţară în 2012, în calitate de preşedinte al juriului celei de-a 15-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Shanghai, însă Brad Pitt nu s-a mai întors în China din 1997.

Potrivit hollywoodreporter.com, este posibil ca intrarea actorului american în spaţiul online chinezesc să fi fost doar un experiment, pe care starul a decis să îl întrerupă brusc. Însă, ţinând cont de cenzura guvernamentală pronunţată de platforma Sina Weibo şi de relaţia rece pe care actorul o are cu conducerea acestei ţări, cel mai probabil contul actorului Brad Pitt a fost dezactivat chiar de Sina Weibo – pentru a preîntâmpina acţiunile cenzorilor guvernamentali – sau autorităţile au intervenit deja şi au ordonat închiderea contului.

Filmul „Şapte ani în Tibet” relatează aventurile unui alpinist austriac, interpretat de Brad Pitt, care îl conduc pe acesta la Lhasa, capitala Tibetului, unde se împrieteneşte cu cel de-al 14-lea Dalai Lama. Însă invadarea Tibetului de către China în 1950 îl obligă să fugă din acea regiune.

În schimb, un alt film al său, „Domnul şi doamna Smith”, în care Brad Pitt a jucat alături de Angelina Jolie, a fost foarte popular în China.

Pe de altă parte, Stephon Marbury, un fost star din NBA, care joacă în prezent în Liga profesionistă de baschet din China, este un utilizator prolific al reţelei Sin Weibo, unde are peste 779.000 de admiratori.

Te-ar mai putea interesa și
Donald Trump cere Europei să ”se mişte” în cazul Ucrainei
Donald Trump cere Europei să ”se mişte” în cazul Ucrainei
Fostul preşedinte american Donald Trump, candidat la Casa Albă, a cerut joi Europei să se "mişte" şi să elibereze mai multe fonduri pentru Ucraina, aflată în război cu Rusia, informează AFP....
S-a scumpit benzina. Cât costă azi carburanții în România
S-a scumpit benzina. Cât costă azi carburanții în România
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților din România, a majorat azi prețurile benzinei vândute în stațiile ...
UPDATE Israelul a lansat un atac asupra Iranului. AIEA informează că nu există daune la instalaţiile nucleare iraniene
UPDATE Israelul a lansat un atac asupra Iranului. AIEA informează că nu există daune la instalaţiile nucleare iraniene
Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul ...
Hidroelectrica a scos la licitație contractul pentru o nouă hidrocentrală, Nehoiașu 2
Hidroelectrica a scos la licitație contractul pentru o nouă hidrocentrală, Nehoiașu 2
Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a scos la licitație lucrările pentri finalizarea ...