Profit de 7 ori mai mare la BCR Banca pentru Locuinţe în 2011

Creşterea cu 83% a veniturilor din dobânzi, dar şi controlul riguros al costurilor au dus la creşterea profitului net al BCR Banca pentru Locuinţe (BCR BpL) de 6,9 ori, anul trecut, până la 12 milioane de lei. Bancherii de la BCR BpL se aşteaptă ca, în următorii 5 ani,  românii să-şi îmbunătăţească condiţiile de locuit locuinţa, mai ales prin renovare, dar mai nou (şi statistic) şi prin izolare termică.
Adrian N. Ionescu - joi, 19 apr. 2012, 09:31
Profit de 7 ori mai mare la BCR Banca pentru Locuinţe în 2011

Circa 80% dintre români declară că „intenţionează să investească în îmbunătăţirea condiţiilor locative în următorii 5 ani“, potrivit studiilor de piaţă efectuate de către BCR BpL.

Renovarea se menţine pe primul loc (43% dintre răspunsurile la sondaj în 2011 faţă de 40% în 2010). Planurile pentru izolare termică sunt prioritare pentru 39% dintre cei intervievaţi, aceasta fiind „o opţiune nouă“, precizează un comunicat al BCR BpL.

36% dintre români au declarat că au economisit în cursul anului 2011 potrivit oficialilor BCR Banca pentru Locuinţe (BCR BpL).

BCR BpL este o subsidiară a Grupului BCR specializată în activitatea de  economisire – creditare a domeniului locativ în sistem colectiv. Cei ce economisesc beneficiază de prime anuale de la stat. Principalii acţionari ai BCR BpL sunt BCR cu 80% din acţiuni  şi S  Bausparkasse der oesterreichischen Sparkassen, din Grupul ERSTE, cu 20% din acţiuni.

BCR BpL a înregistrat o creştere de peste 80% a activelor, până la 950 milioane de lei, din care depozitele clienţilor totalizau peste 860 milioane de lei, la 31 decembrie, în creştere cu peste 86% faţă de 2010.

 

Te-ar mai putea interesa și
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines leagă Clujul de Zurich începând de azi, 28 martie. ...
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două proiecte
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două ...
Guvernul a aprobat joi indicatorii tehnico-economici pentru ruta de mare viteză dintre Craiova şi Târgu Jiu (110,1 km), ...
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Hidroeletrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a publicat raportul privind remunerațiile acordate ...
Noua Casă – 100 de garanţii, în prima lună
Noua Casă – 100 de garanţii, în prima lună
Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM) a acordat 100 de garanţii în programul Noua Casă, în ...