Profit de 8,97 miliarde de dolari anul trecut pentru Huawei. Reacţia preşedintelui companiei: 2019 a fost un an extraordinar

Huawei Technologies a raportat cea mai redusă creştere a profitului anual din ultimii trei ani, din cauza vânzările slabe de peste hotare şi a intensificării campaniei SUA de a restricţiona expansiunea sa globală, ca urmare a temerilor de securitate, transmit DPA şi Reuters, citate de Agerpres. Anul trecut, profitul net al gigantului chinez s-a situat la 62,7 miliarde de yuani (8,038 miliarde de euro), în creştere cu 5,6% faţă de 2018, când profitul a urcat cu 25%.
Economica.net - mie, 01 apr. 2020, 11:03
Profit de 8,97 miliarde de dolari anul trecut pentru Huawei. Reacţia preşedintelui companiei: 2019 a fost un an extraordinar

Potrivit unui comunicat al Huawei România, transmis ECONOMICA.NET, încasările globale ale companiei au ajuns în 2019 la 123 miliarde de dolari (la o rată de schimb valutar US$1.00 = CNY6.9840), în creștere cu 19,1% față de anul precedent; profitul net a ajuns la 8,97 miliarde de dolari, iar fluxul de numerar din activitățile operaționale a depășit 13,08 miliarde de dolari, cu 22,4% mai mult decât în anul precedent.

Huawei a investit 15,3% din încasările sale pe anul 2019 respectiv sau 18,85 miliarde de dolari, în cercetare și dezvoltare. În ultimii zece ani, cheltuielile totale în cercetare și dezvoltare depășind 85,91 miliarde de dolari.

„2019 a fost un an extraordinar pentru Huawei”, a declarat Eric Xu, președintele prin rotație al Huawei. „În ciuda unei presiuni externe enorme, echipa noastră a mers mai departe, fiind concentrată pe crearea de plusvaloare pentru clienții noștri. Am muncit din greu pentru a le câștiga respectul și încrederea, atât a lor, cât și a partenerilor noștri din întreaga lume. Afacerile rămân puternice în continuare”.

În 2019, afacerile Huawei pentru operatorii de telecomunicații au condus la lansarea comercială a rețelelor 5G. Pentru a încuraja adopția comercială și a promova inovația în domeniul aplicațiilor 5G, compania a înființat centre comune de inovație 5G împreună cu operatorii din toată lumea.

Soluțiile Huawei RuralStar sunt folosite în peste 50 de țări și regiuni, aducând internetul mobil pentru mai mult de 40 de milioane de locuitori din zone izolate. În 2019, încasările din afacerea Huawei pentru operatori au ajuns la 42,48 miliarde de dolari reprezentând o creștere de 3,8% față de anul precedent.

Afacerile Huawei pentru verticala enterprise continuă să sprijine transformarea digitală a clienților din diverse industrii, pe măsură ce compania contribuie la construirea fundației lumii digitale. La nivel global, peste 700 de orașe și 228 de companii fin top 500 Fortune Global au ales Huawei ca partener al transformării lor digitale.

În 2019, Huawei și-a anunțat strategia pentru computing, având ca scop promovarea unui ecosistem fertil pentru dezvoltarea unei lumi inteligente. Ca parte din această strategie, compania a lansat cel mai rapid procesor AI din lume, Ascend 910, precum și clusterul de training AI, Atlas 900. În 2019, încasările din vânzările enterprise ale Huawei au ajuns la 12,84 miliarde de dolari, marcând o creștere anuală de 8,6%.

Compania chineză a livrat 240 de milioane de terminale smartphone pe parcursul anului 2019. 

Huawei raportează progrese și în dezvoltarea ecosistemului Seamless AI Life pentru orice scenariu și dispozitiv, inclusiv computere personale, tablete, dispozitive purtabile și ecrane inteligente. În 2019, încasările din afacerea pentru consumatori au ajuns la 66,91 miliarde de dolari, crescând cu 34% față de anul anterior.

„Mediul de afaceri extern se va complica și mai mult de acum încolo”, a avertizat Xu. „Trebuie să creștem în continuare competitivitatea produselor și serviciilor noastre, să promovăm inovația deschisă și să creăm plusvaloare mai mare pentru clienții noștri și pentru societate în general. Acesta e singurul mod în care putem profita de oportunitățile istorice oferite de transformarea digitală și inteligentă a industriilor, și astfel ne putem menține o creștere robustă pe termen
lung”.

Toate declarațiile financiare din Raportul anual pe 2019 au fost auditate independent de către KPMG, una dintre cele patru mari firme de contabilitate internațională, Big Four.

Te-ar mai putea interesa și
Autostrada A8 ar trebui finalizată până în 2030 – amendament la legea Autostrăzii Unirii
Autostrada A8 ar trebui finalizată până în 2030 – amendament la legea Autostrăzii Unirii
Amendamentul la legea Autostrăzii Unirii, potrivit căruia aceasta ar trebui finalizată până în 2030, a fost votat miercuri în Comisia de Transporturi din Camera Deputaților, potrivit lui......
PMB vrea să cumpere autobuze electrice de 620.000 de euro, fără TVA, pe bucată
PMB vrea să cumpere autobuze electrice de 620.000 de euro, fără TVA, pe bucată
Primăria Capitalei ar urma să crească preţul estimativ al unui autobuz electric de la 480.000 de euro, fără TVA, la ...
Braiconf a cumpărat două foste platforme din Brăila unde vrea să construiască noua fabrică
Braiconf a cumpărat două foste platforme din Brăila unde vrea să construiască noua fabrică
Braiconf a cumpărat cu 2,5 milioane de lei terenurile fostelor platforme Comat SA și Remat SA din Brăila, unde intenționează ...
Israelul amână sosirea turiştilor în plină creştere a numărului de cazuri
Israelul amână sosirea turiştilor în plină creştere a numărului de cazuri
 Israelul a anunţat miercuri că amână redeschiderea teritoriului său pentru turişti şi pregăteşte pentru noi măsuri ...