Profit de 9 ori mai mare la SIF Banat Crişana, cu un „rebel“ vicepreşedinte

„Rezultatul exerciţiului“ financiar pe primul semestru al SIF Banat Crişana este de 96,4 milioane de lei, de peste 9 ori mai mare decât cel din aceeaşi perioadă a anului trecut. Între timp, unul dintre acționarii „rebeli“, care l-au contestat pe preşedintele Ioan Cuzman, a devenit vicepreşedinte al consiliului de administraţie.
Adrian N. Ionescu - vin, 13 iul. 2012, 11:59
Profit de 9 ori mai mare la SIF Banat Crişana, cu un „rebel“ vicepreşedinte

Dragoş Bîlteanu, liderul firmei Romenergo, a devenit vicepreşedinte al SIF Banat Crişana (simbol bursier SIF1) la sfârşitul lunii trecute, în contextul încetării litigiilor cu Grupul Băncii Transilvania, vechi de câţiva ani.

Promovarea lui Bîlteanu, o „piesă importantă“ din grupul de contestatari ai conducerii actuale a SIF 1, concentrat în jurul Băncii Transilvania, se poate interpreta ca un semn de pace, în condiţiile în care revolta de la SIF Muntenia părea deja că va avea sorţi de câştig.

A şi avut, conducerea SIF  Muntenia a fost debarcată, dar rămâne de văzut dacă vor fi sufiente compromisurile făcute de conducerea SIF Banat Crişana, în ceea ce o priveşte.

La AGA SIF1 din aprilie, cu Bîlteanu printre administratori, grupul de contestatari din care acesta face parte tot l-a atacat pe Cuzman.

Grupul Băncii Transilvania încă ar mai controla peste 8% din acţiunile SIF 1, după ce a vândut lui Bîlteanu și firmei lui 5%, potrivit unor informaţii neoficiale.  Alţi oameni de afaceri locali, controlează 4,4% din acţiuni printr-o firmă din Cipru.

Dacă contestatarii strâng spre 20% din voturi, scaunul lui Ioan Cuzman este în pericol.

Progresele din primul semestru al anului se datorează şi presiunii pe care acţionarii o fac pentru dividende cât mai mari şi un management mai activ al portofoliului.

Numărul societăţilor listate a crescut cu 20, până la 141 şi, sub presiunea desfiinţării apropiate a pieţei Rasdaq, SIF 1 a adus de aici societăţi pe piaţa reglementată.

Pe de altă parte, valoarea portofoliului SIF Transilvania, de 1,268 miliarde de lei, a avut de suferit, fiind mai mică, faţă de cea cu care a început anul, cu 32 de milioane de lei.

Valoarea unitară a activului net, de 2,3117 lei/ acțiune este mai mult decât dublă decât prețul de piață al SIF 1, de 0,975 lei/ acțiune, cu care se compară. Un management de portofoliu mai activ ar putea reduce diferența, potrivit brokerilor.

Te-ar mai putea interesa și
Tajani: Dacă Ucraina pierde, Putin nu se va aşeza niciodată la masa tratativelor de pace
Tajani: Dacă Ucraina pierde, Putin nu se va aşeza niciodată la masa tratativelor de pace
 Dacă Ucraina pierde războiul, preşedintele rus Vladimir Putin nu va negocia niciodată pacea, a declarat joi şeful diplomaţiei italiene, Antonio Tajani, în deschiderea reuniunii miniştrilor......
Ce ar trebui să facă restaurantele pentru a putea recicla ambalajele cu garanție. Jucătorii HoReCa sunt nemulțumiți de sistem
Ce ar trebui să facă restaurantele pentru a putea recicla ambalajele cu garanție. Jucătorii HoReCa sunt nemulțumiți ...
Restaurantele și hotelurile își vor putea stabili singure un calendar prestabilit în care ambalajele cu garanția de ...
HiSky a primit licență de operare în Canada și ar putea lansa zboruri directe spre Montreal și Toronto
HiSky a primit licență de operare în Canada și ar putea lansa zboruri directe spre Montreal și Toronto
HiSky, a obținut licența de operator aerian străin, oferită de Agenția Canadiană de Transport, care îi oferă permisiunea ...
Zinchuk, BERD: În ultimii 30 de ani, BERD a oferit peste un miliard de euro pentru investiţii în România
Zinchuk, BERD: În ultimii 30 de ani, BERD a oferit peste un miliard de euro pentru investiţii în România
România a utilizat fonduri din partea Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) de peste un miliiard ...