1EUR = 4.7769 RON | Bucureşti 9 º

Companii

Finanţatorul de IMM-uri Carpathia Capital face profit din vânzarea de acţiuni Bittnet Systems

Carpathia Capital (CRPC), singura firmă de la Bursa din Bucureşti care face investiţii de tip "private equity" în IMM-urile din România, a obţinut un profit echivalând cu peste 6.100 de euro din acţiunile Bittnet Systems vândute în al doilea trimestru al anului.

15 sep, 2015 | | ECONOMICA.net

Carpathia Capital (CRPC) a vândut acţiuni ale companiei de echipamente informatice Bittnet Systems (BNET), în scopul încurajării lichidităţii tranzacţiilor pe piaţa altenativă AeRO a Bursei de Valori Bucureşti (BVB), potrivit raportului companiei pe primul semestru.

Carpathia Capital este o firmă poloneză de investiţii de capital (private equity) înfiinţată pentru a profita de nevoia de finanţare a IMM-urilor româneşti, de INC S.A. o altă companie poloneză care face acelaşi tip de investiţii în Polonia.

Carpathia Capital (CRPC) a adus acţiunile BNET pe piaţa AeRO a BVB după ce a cumpărat 10% din titlurile acesteia de la fraţii Mihai şi Cristian Logofătu. 

Firma are la dispoziţie echivalentul a 8,8 milioane de lei, bani strânşi pe Bursa din Varşovia de INC.S.A. pentru infuzii de capital în cel puţin opt întreprinderi mici şi mijlocii româneşti. Investiţiile pot fi de 200 de mii de lei până la un milion.

INC S.A. a atras de pe piaţa poloneză peste 87 de milioane de euro pentru zeci de companii listate la Bursa din Varşovia.

Din vânzarea de acţiuni BNET, Carpathia Capital a obţinut echivalentul a 26.000 de zloţi (6.100 de euro) potrivit raportului companiei.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO