Profit în creştere cu 26% pentru BVB, în T1

Bursa de Valori Bucureşti SA (BVB) a obţinut în primul trimestru din acest an un profit net de 2,77 milioane lei (630.000 euro), în creştere cu 26% faţă de acelaşi interval al anului trecut, deşi cifra de afaceri a scăzut cu 16%, la 5,03 milioane lei (1,1 milioane euro).
Economica.net - joi, 10 mai 2012, 15:31
Profit în creştere cu 26% pentru BVB, în T1

În primul trimestru din 2011, afacerile Bursei s-au plasat la 5,98 milioane lei, susţinute de listarea acţiunilor Fondului Proprietatea, intrate la tranzacţionare pe 25 ianuarie 2011, care a dus la creşterea puternică a lichidităţii.
Operatorul Bursei de la Bucureşti a înregistrat un profit operaţional de 1,93 milioane lei, cu 36% mai redus faţă de primul trimestru din 2011, de trei milioane lei.

BVB a raportat însă un profit financiar de 1,24 milioane lei, comparativ cu pierderi de 380.000 lei în primele trei luni din anul precedent, ca urmare a veniturilor din dobânzi şi a celor din diferenţe de curs valutar.

Veniturile din tranzacţionare au fost de 4,23 milioane lei în primul trimestru din 2012, cu 33% mai mari faţă de ultimul trimestru din 2011 şi cu 21% mai mici faţă de primele trei luni din anul precedent.

La nivelul pieţei de acţiuni, inclusiv tranzacţiile DEAL, s-a înregistrat un rulaj de 2,2 milarde de lei, în creştere faţă de valoarea transferurilor din ultimul trimestru din anul precedent, de 1,7 miliarde lei, însă în scădere faţă de primele trei luni din anul trecut, când lichiditatea a fost de 3,2 miliarde de lei în primul trimestru din 2011.

Volumul produselor structurate tranzacţionate în piaţă a fost de aproape 8 milioane de unităţi în primul trimestru din 2012, cu aproape 70% mai mare faţă de trimestrul patru din 2011, pe fondul prelungirii programului de tranzacţionare, din 16 ianuarie, de la ora 16:45 la 18:30.

Piaţa produselor structurate a generat o valoare de tranzacţionare de 176 milioane lei, cu 8% mai redusă faţă de trimestrul patru din 2011, însă de trei ori mai mare faţă de primul trimestru din 2011.

Potrivit raportului trimestrial, Bursa de la Bucureşti a consemnat una dintre cele mai mari creşteri din lume, cu un avans al indicelui BET de aproape 24% primele trei luni ale anului.

„Fără ştiri negative semnificative pe plan mondial, economiile lumii au demonstrat în primul trimestru că încă resimt efectele celei mai severe crize economico-financiare mondiale din ultimele decenii, iar relansarea economică întârzie. Pieţele internaţionale de capital au înregistrat însă creşteri şi chiar au depăşit performanţa ultimilor ani în ceea ce priveşte evoluţia pe primul trimestru”, se arată în raport.

Datele financiare prezentate sunt neauditate şi prezintă rezultatele individuale ale Bursei de Valori Bucureşti, întocmite în conformitate cu standardele româneşti de contabilitate (RAS).
Acţiunile BVB au închis sesiunea de tranzacţionare de joi la un preţ de 31 lei, în scădere cu 2,97%. La această cotaţie, capitalizarea Bursei este de 237,9 milioane lei (53,8 milioane euro).

Te-ar mai putea interesa și
Două companii românești au câștigat contractele de realizare a studiilor de fezabilitate pentru construirea a șase pasaje pietonale în Ilfov
Două companii românești au câștigat contractele de realizare a studiilor de fezabilitate pentru construirea a șase ...
Companiile TQM Management S.R.L. şi Like Consulting S.R.L. au fost desemnate câştigătoare ale licitaţiilor pentru elaborarea Studiilor de Fezabilitate (SF) şi a Proiectelor pentru Autorizarea......
Magistrala 6 de metrou: A început execuția pereților mulați la viitoarele stații Expoziției și Aeroport Băneasa
Magistrala 6 de metrou: A început execuția pereților mulați la viitoarele stații Expoziției și Aeroport Băneasa
Metrorex a prezentat miercuri imagini cu execuția primelor segmente de pereți mulați la Magistrala 6, realizate la viitoarele ...
”Portretul domnişoarei Lieser”, de Gustav Klimt, a fost vândut la licitație pentru 30 de milioane de euro
”Portretul domnişoarei Lieser”, de Gustav Klimt, a fost vândut la licitație pentru 30 de milioane de euro
''Portretul domnişoarei Lieser'', de Gustav Klimt, tablou rămas neterminat din cauza morţii artistului austriac, a fost ...
Biden a promulgat legea care impune vânzarea TikTok către un investitor american. Șeful aplicației anunță că nu pleacă nicăieri
Biden a promulgat legea care impune vânzarea TikTok către un investitor american. Șeful aplicației anunță că nu pleacă ...
Președintele american Joe Biden a promulgat astăzi legislația privind acordarea de ajutoare către Ucraina, Israel și ...