Profit mai mare cu 60% la SIF Banat Crişana, pe 2012

Omul de afaceri Dragoş Bîlteanu a raportat primul profit în calitatea de preşedinte al societăţii de investiţii Financiare SIF Banat Crişana (SIF1): 100,5 milioane de lei, cu 60% mai mare decât cel din 2011. Pachetul de acţiuni noi Erste Bank, cumpărate la majorarea de capitala acesteia, au contribuit la creşterea activelor nete ale SIF1.
Adrian N. Ionescu - vin, 01 feb. 2013, 08:50
Profit mai mare cu 60% la SIF Banat Crişana, pe 2012

SIF Banat Crişana (SIF1) a încheiat anul 2012 cu rezultate bune. În acelaşi timp şi-a păstrat echilibrul financiar, urmărind o creştere sustenabilă şi durabilă“, scrie   Dragoş Bîlteanu, omul de afaceri care a devenit în noiembrie, preşedintele societăţii.

Bîlteanu i-a luat locul predecesorului său, Ioan Cuzman, acesta preferând poziţia mai confortabilă de vicepreşedinte, după mai multă vreme de litigiicu grupul Băncii Transilvania.

Dragoş Bîlteanu este unul dintre cei mai influenţi acţionari ai SIF1, prin firma sa Romenergo, care are 5% din acţiunile SIF1.

Bîlteanu a cumpărat acum un an 4% din acţiunile SIF Banat Crişana (SIF1) de la Banca Transilvania şi cinci subsidiare ale acesteia, tranzacţie care a constituit garanţia încetării conflictului dintre Ioan Cuzman şi grupul clujean.

Preşedintele SIF1 mai este şi coproprietar, prin Lorient Limited, al Tower Center din Piaţa Victoriei, despre care spune că, într-o lună, va fi populat,  în sfârşit,  în proporţie de 60-70%, afirmă Dragoş Bîlteanu.

SIF Banat Crişana (SIF1) înregistrează a doua cea mai mare creştere orevizibilă de dividend brut rezultată din estimările Broker Cluj Napoca: 66%, până la 0,166 lei/acţiune, potrivit calculelor lui Andrei Rădulescu, analistul senior al firmei Broker Cluj Napoca.

foto:virtualarad.ro

Randamentul dividendului SIF1 era de 13,4%, a calculat cu preţul din 15 ianuarie. două săptămâni mai târziu scăzuse deja la 13,1%, ca urmare a scumpirii acţiunii.

Randamentul dividendului SIF1 era de numai 9,2%, la sfârşitul lunii martie, atunci când goana pentru dividende se apropia de apogeu.

Investitorii exercită la toate SIF-urile o mare presiune pentru dividende.

Te-ar mai putea interesa și
Bursa de la Bucureşti a câştigat, în această săptămână, peste 1,5 miliarde de lei la capitalizare
Bursa de la Bucureşti a câştigat, în această săptămână, peste 1,5 miliarde de lei la capitalizare
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a câştigat peste 1,5 miliarde de lei la capitalizare, respectiv 0,55%, în această săptămână, în timp ce valoarea tranzacţiilor cu acţiuni a scăzut cu 38,8......
Primăria sectorului 3 reia licitaţia pentru concesionarea complexului acvatic Parc Pantelimon, pe 35 de ani
Primăria sectorului 3 reia licitaţia pentru concesionarea complexului acvatic Parc Pantelimon, pe 35 de ani
Primăria Sectorului 3 anunţă din nou pe SEAP licitaţie pentru contractul de delegare de gestiune a activităţii de administrare ...
Cât câştigă un influencer: Cezara Cristescu a avut afaceri nete de aproape 170.000 de lei, de peste 4 ori mai mari decât în 2021, şi marjă de profit de peste 74%
Cât câştigă un influencer: Cezara Cristescu a avut afaceri nete de aproape 170.000 de lei, de peste 4 ori mai mari decât ...
Cezara Cristescu, creator digital urmărit de peste 555.000 de oameni pe TikTok, a realizat afaceri nete de peste 169.000 ...
Italia intenţionează să vândă active de 21 miliarde de euro, pentru a sprijini finanţele publice
Italia intenţionează să vândă active de 21 miliarde de euro, pentru a sprijini finanţele publice
Guvernul Italiei vrea să obţină cel puţin 1% din PIB, sau aproximativ 21 miliarde de euro, în urma unor vânzări de ...