Profit mai mic la McDonald’s În 2014

Grupul McDonald's a anunţat, vineri, că anul trecut a obţinut un profit net de 4,758 miliarde dolari, cu 15% mai mic faţă de cel din 2013, o scădere pusă de reprezentanţii firmei pe seama 'provocărilor' cu care s-a confruntat, informează agenţia EFE.
Economica.net - vin, 23 ian. 2015, 19:00
Profit mai mic la McDonald's În 2014

Profitul net pe acţiune al grupului a fost de 4,82 dolari, sub nivelul de 5,55 dolari în 2013, ceea ce reprezintă o scădere anuală de 13%.

Veniturile McDonald’s s-au ridicat în 2014 la 27,441 miliarde de dolari, în scădere cu 2% faţă de anul anterior.

Vânzările au coborât cu 4% în restaurantele companiei, până la 18,169 miliarde dolari, în timp ce vânzările în unităţile în franciză au crescut cu 0,5%.

‘Anul trecut a fost unul provocator pentru McDonald’s în lume. Rezultatele noastre au scăzut din cauze imprevizibile şi un slab succes operaţional, care a afectat toate regiunile’, a afirmat preşedintele companiei, Don Thompson.

În ultimul trimestru al anului trecut, perioadă ce a fost urmărită cu mare atenţie de pieţe, McDonald’s a obţinut un profit net de 1,098 miliarde dolari, în scădere cu 21 % faţă de aceeaşi perioadă din 2013.

Profitul pe acţiune a fost de 1,13 dolari, faţă de 1,40 dolari în ultimul trimestru din 2013.

În perioada octombrie – decembrie 2014, grupul a avut venituri de 6,572 milioane de dolari, cu 7% mai puţin comparativ cu ultimul trimestru din 2013.

Reprezentanţii companiei au explicat că, pe principala sa piaţă, Statele Unite, vânzările s-au redus cu 1,7% în ultimul trimestru al anului trecut. În Europa, vânzările au scăzut cu 1,1% şi în restul lumii cu 4,8%.

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul a adoptat OUG de modificare a legislației plafonării prețurilor la energie și gaze și a eliminat “taxa pe soare”
Guvernul a adoptat OUG de modificare a legislației plafonării prețurilor la energie și gaze și a eliminat “taxa pe ...
Guvernul a adoptat Ordonanța pentru modificarea și completarea OUG 27/2022 prin care elimină taxa pe soare pentru prosumatori și actualizează schema de sprijin pentru toți consumatorii de......
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines leagă Clujul de Zurich începând de azi, 28 martie.
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două proiecte
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două ...
Guvernul a aprobat joi indicatorii tehnico-economici pentru ruta de mare viteză dintre Craiova şi Târgu Jiu (110,1 km), ...
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Hidroeletrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a publicat raportul privind remunerațiile acordate ...