Performanţa administratorului magazinului Bucur Obor: la afaceri nete de zece lei, cinci sunt profit

Administratorul complexului comercial Bucur Obor a obţinut un profit net de 5,4 milioane de lei pe primele nouă luni ale anului 2014, adică peste 49% din cifra de afaceri de peste 11 milioane de lei. Majoritatea veniturilor au venit din chirii. Compania este afectată de litigii între acţionari, care riscă s-o lase în urma unor proiecte de mall-uri moderne în zonă.
Adrian N. Ionescu - joi, 20 nov. 2014, 22:10
Performanţa administratorului magazinului Bucur Obor: la afaceri nete de zece lei, cinci sunt profit

Bucur Obor Bucureşti (BUCU), administratorul complexului comercial cu acelaşi nume din Capitală, a obţinut venituri totale de 16,4 milioane de lei, pe primele nouă luni ale anului 2014, „din care ponderea cea mai importantă o reprezintă veniturile din chirii şi recuperarea utilităţilor aferente contractelor de chirie”, potrivit unui raport trimis la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Veniturile din chirii s-au ridicat la peste 9,7 milioane de lei, adică la o pondere de 59,5% din totalul veniturilor. Cifra de afaceri netă a fost de 11 milioane de lei şi nu mai puţin de 49% din aceasta a rămas în conturile companiei, ca profit net.

Suprafaţa închiriată de Bucur Obor este de aproape 10.200 de metri pătraţi, adică aproape 61% din suprafaţa totală. Restul suprafeţei face obiectul a 91 de asociaţii în participaţiune.

Bucur Obor (BUCU) este tranzacţionată pe piaţa Rasdaq a BVB, unde este evaluată la 54,5 milioane de lei, potrivit preţului celei mai recente tranzacţii, din 18 septembrie 2014. Acţiunile BUCU au fost suspendate de la tranzacţionare de Autoritatea de Supraveghere Financiare (ASF), ca urmare a litigiilor dintre principalii acţionari, Laurenţiu Postovaru, care are 32 % din acţiunile companiei, Amadeus Group, o companie controlată de Postovaru (17,8%) şi Gelu Manea (16%).

Litigiile se derulează în condiţiile în care, în zonă, sunt proiectate două mari investiţii în mall-uri. Unul dintre acestea este proiectul „Veranda”, derulat de omul de afaceri Florin Pogonaru prin intermediul Prodplast Imobiliare.

Mall-ul Veranda va fi chiar aflat vizavi de Piata Bucur Obor, va avea peste 100 de magazine, un hipermarket Carrefour, o zona verde de 15.000 de mp, cu parcuri, locuri de joaca pentru copii, terenuri de sport si terase si 1.200 locuri de parcare, după o investiţie de 60 de milioane de euro.

În replică, la un moment dat, directorul Gelu Manea, încă aflat la conducerea Bucur Obor, îşi propunea un proiect de „remodelare” a complexului, în urma unei investiţii de peste patru milioane de euro. Remodelarea includea un magazin de tip discount la parter şi buticuri cu branduri internaţionale de modă la parter şi mezanin, potrivit ZF.ro. Urma să mai rămână jumătate din chiriaşii acutali (circa 300), majoritatea magazine de stofe şi ţesături.

Planurile de remodelare sunt însă vechi de circa doi ani.

Gelu Manea şi încă un administrator nu au fost descărcaţi de gestiune de acţionari în AGA din 30 octombrie 2014 şi împotriva lor s-a pornit o acţiune „în răspundere”, despre care vor fi date detalii în AGA din 17 decembrie.

Compania este reprezentată de casa de avocatură Muşat şi Asociaţii, care este şi cea care transmite raportările la bursă, BUCU i-a dat în judecată pe foştii administratori Gelu Manea şi Gheorghe Pistol.

Te-ar mai putea interesa și
Premierul britanic Rishi Sunak refuză să livreze Ucrainei avioane de luptă
Premierul britanic Rishi Sunak refuză să livreze Ucrainei avioane de luptă
Premierul britanic Rishi Sunak consideră că "nu este practic" să ofere Ucrainei avioane de luptă britanice, dar promite să accelereze sprijinul pentru a permite "câştiguri decisive" împotriva......
Adrian Criț, directorul STB: Nu am recepționat autobuzelor etajate second-hand pentru că nu respectau condițiile cerute
Adrian Criț, directorul STB: Nu am recepționat autobuzelor etajate second-hand pentru că nu respectau condițiile cerute
Directorul general al Societăţii de Transport Bucureşti (STB), Adrian Criţ, a declarat marţi că societatea nu a recepţionat ...
NYT: Sancțiunile impuse de Occident Rusiei par să nu aibă efect, din cauza sprijinului acordat de mai multe state vecine
NYT: Sancțiunile impuse de Occident Rusiei par să nu aibă efect, din cauza sprijinului acordat de mai multe state vecine
Sancţiunile impuse de Occident Rusiei nu par să aibă efect, comerţul său exterior situându-se aproape la nivelul de ...
Curtea de Conturi Europeană: S-au înregistrat progrese lente în interconectarea piețelor de energie. Prețurile la electricitate sunt prea mari
Curtea de Conturi Europeană: S-au înregistrat progrese lente în interconectarea piețelor de energie. Prețurile la electricitate ...
În pofida previziunilor ambiţioase şi a anumitor eforturi, Uniunea Europeană nu a înregistrat decât progrese lente ...