Profit net de peste 4,13 milioane de euro la Poşta Română, în primele şapte luni

Compania Naţională Poşta Română a înregistrat, în primele şapte luni ale acestui an, un profit net de 18,3 milioane de lei (4,13 milioane de euro), în contextul unor creşteri semnificative pe componenta veniturilor din servicii financiare, a celor din colete şi din serviciul 'confirmare de primire', a anunţat, miercuri, operatorul naţional de servicii poştale.
Economica.net - mie, 26 aug. 2015, 12:01
Profit net de peste 4,13 milioane de euro la Poşta Română, în primele şapte luni

De asemenea, în acelaşi interval, profitul brut a depăşit cu 87% prognoza din Bugetul de Venituri si Cheltuieli pe 2015, pentru intervalul ianuarie-iulie 2015. Acesta s-a ridicat la 21,6 milioane de lei (4,8 milioane de euro).

Faţă de primele şapte luni ale anului trecut, cel mai mult au crescut veniturile din servicii financiare (+25%), colete şi cele aferente serviciului confirmare de primire, cu 10,7%, respectiv 6%. Veniturile totale s-au ridicat, în perioada ianuarie – iulie 2015, la 655 de milioane de lei (147 de milioane de euro), iar cheltuielile – la 633 de milioane de lei (142 de milioane de euro).

‘În acest an, Poşta Română va rămâne în marja profitabilităţii cu un rezultat pozitiv estimat la 1,6 milioane de lei, în condiţiile în care ne-am propus un plan amplu de investiţii, poate cel mai important din ultimii 10 ani. În contextul unei pieţe cu tot mai mulţi competitori, fără o concentrare a unei ponderi semnificative din resursele financiare pe investiţii nu putem aspira, în anii următori, la menţinerea pe această traiectorie profitabilă şi la creştere. Poşta Română are nevoie de servicii performante, de o relaţie corectă şi prietenoasă cu clienţii şi cu partenerii de business, de tehnologii moderne, simultan cu respectarea obligaţiilor către acţionarul principal, statul roman’, a declarat Alexandru Petrescu, director general Poşta Română.

Operatorul naţional de servicii poştale a planificat, pentru acest an, investiţii de peste 55 de milioane de lei (12,3 milioane de euro), strategie care va continua şi în 2016. Printre proiectele ample demarate în acest an se numără cel de optimizare şi dezvoltare a reţelei de comunicaţii electronice a Poştei Române. De asemenea, la începutul acestui an, Poşta Română a utilat întreaga flota auto a companiei cu sistem de monitorizare GPS, o investiţie esenţială pentru eficientizarea activităţii de distribuţie, precum şi pentru reducerea cheltuielilor de transport.

Tot în 2015, Poşta Română va demara lucrări de reabilitare a unor clădiri importante aflate în proprietatea companiei şi în care se furnizează servicii poştale. Printre acestea se numără Palatul Poştelor din Timişoara, investiţie care se ridică la 1,5 milioane de euro, Centrul de Date din Bucureşti (175.000 de euro) sau Oficiul Zonal Poştal Slatina (171.000 de euro).

Poşta Română este deţinută de statul român, prin Ministerul pentru Societatea Informaţională, în proporţie de 75%, şi de Fondul Proprietatea (FP) în proporţie de 25%. Compania deţine cea mai mare reţea de distribuţie la nivel naţional, însemnând peste 80% din totalul subunităţilor poştale care operează, în prezent, în România. Peste 19 milioane de locuitori beneficiază de serviciile Poştei Române şi peste 7,5 milioane de adrese sunt acoperite de reţeaua poştală proprie.

Compania a încheiat anul 2014 cu un profit net de 22,8 milioane de lei (5 milioane de euro), după cinci ani de pierderi.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Răspuns pentru ENEL de la Ministrul Energiei: Investițiile în România nu vor fi afectate, impozitul suplimentar se va aplica doar până în martie
Răspuns pentru ENEL de la Ministrul Energiei: Investițiile în România nu vor fi afectate, impozitul suplimentar se va ...
Investiţiile Enel în România nu vor fi afectate de măsurile luate de autorităţi pentru protecţia consumatorilor în ...
România îşi va creşte capacitatea de depozitare a gazelor la peste 4 miliarde de metri cubi
România îşi va creşte capacitatea de depozitare a gazelor la peste 4 miliarde de metri cubi
România are în plan creşterea capacităţii de înmagazinare a gazelor la peste 4 miliarde de metri cubi, de la 3 miliarde ...
Majoritatea locuitorilor din oraşele europene se confruntă cu o poluare a aerului dăunătoare sănătăţii – AEM
Majoritatea locuitorilor din oraşele europene se confruntă cu o poluare a aerului dăunătoare sănătăţii – AEM
Majoritatea oamenilor care trăiesc în oraşele europene se confruntă cu niveluri de poluare atmosferică dăunătoare ...