Profit record pentru Samsung în al doilea trimestru

Samsung Electronics, cel mai mare producător de televizoare şi telefoane mobile, a încheiat trimestrul al doilea cu un nou record de profit, care s-a plasat sub previziunile analiştilor, ca şi vânzările, însă compania a convins investitorii cu estimări pozitive privind cererea, transmite Bloomberg.
Economica.net - vin, 27 iul. 2012, 08:41
Profit record pentru Samsung în al doilea trimestru

Acţiunile Samsung au urcat cu aproape 5% la Seul după prezentarea rezultatelor, compania reuşind să-şi menţină poziţia de lider pe piaţa smartphone-urilor. Titlurile Samsung s-au apreciat în acest an cu aproximativ 16%, faţă de o creştere de 42% pentru Apple sau un declin de 32% în cazul Sony.

Profitul net al companiei a crescut cu 48% în trimestrul al doilea, la 5.190 miliarde woni (4,55 miliarde dolari), în timp ce vânzările au avansat la 47.600 miliarde woni (41,81 miliarde dolari), ambii indicatori fiind uşor sub estimările analiştilor.

Profitul operaţional a avansat însă cu 79%, la 6.720 miliarde woni (5,9 miliarde dolari), un nou record, şi a depăşit previziunile experţilor.

„Trimestrul al treilea este crucial. Vânzările telefonului Galaxy S III (lansat în trimestrul al doilea – n.r.) şi revenirea afacerilor pe segmentul microchip-urilor vor fi de importanţă capitală”, comenetază un analist sud-coreean de la KTB Asset Management, fond cu active de 5,8 miliarde dolari.

Samsung a precizat că vânzările noului smartphone Galaxy S III sunt „solide”, iar modelul va fi „un succes uriaş”, contribuind semnificativ la afaceri în trimestrul al treilea.

Volumul vânzărilor de smartphone-uri Samsung s-a dublat în trimestrul al doilea, la 50,5 milioane unităţi, nivel record pentru un singur producător, deşi piaţa a înregistrat cea mai lentă creştere din ultimii trei ani, potrivit companiei de cercetare Strategy Analytics.

Astfel, Samsung a obţinut o cotă de piaţă de 34,6%, faţă de 17,8% în cazul Apple, care a vândut 26 milioane de iPhone-uri.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...