1EUR = 4.8378 RON | Bucureşti 35 º

Companii

Profit şi vânzări record în 2013 pentru Ferrari în pofida reducerii producţiei

Constructorul auto italian de automobile sportive Ferrari a anunţat marţi că anul trecut cifra sa de afaceri a crescut cu 5%, până la nivelul record de 2,3 miliarde de euro, iar profitul net a crescut cu 5,4% până la 246 milioane de euro, de asemenea un nou record pentru companie, scrie Financial Times.

19 feb, 2014 | Agerpres

Toate aceste rezultate record au fost înregistrate în condiţiile în care Ferrari, divizie a grupului Fiat-Chrysler, a vândut în 2013 un număr de 6.922 de automobile la nivel mondial, cu 5,4% mai puţine decât în 2012. Limitarea producţiei este o decizie deliberată a celor de la Ferrari, care doresc să întărească prestigiul mărcii printr-o producţie redusă.

'Pentru mine exclusivitatea este cel mai important lucru. Calitatea vânzărilor este mai importantă decât cantitatea', a declarat preşedintele Ferrari, Luca di Montezemolo.

Un studiu realizat de firma britanică Brand Finance arată că Ferrari este cea mai puternică marcă din lume, pentru al doilea an consecutiv, depăşind nume precum Google, Coca-Cola, L'Oréal sau Disney. În schimb, Apple este cea mai valoroasă marcă din lume cu o valoare estimată la 104,7 miliarde de dolari, faţă de aproximativ patru miliarde de dolari pentru Ferrari.

Anul trecut, SUA au fost cea mai mare piaţă pentru automobilele Ferrari, un număr de 2.035 de vehicule fiind livrate pe această piaţă. Urmează China (700 de exemplare), Marea Britanie (677 unităţi), Germania (652 unităţi), Japonia (380 de exemplare) şi Italia (205 unităţi).

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO