Profitul Aerostar a crescut cu aproape o treime anul trecut, la 15,1 milioane lei

Compania specializată în fabricarea pieselor de schimb şi mentenanţa aeronavelor Aerostar Bacău (ARS) a avut anul trecut un profit net de 15,1 milioane lei (2,6 milioane euro), în creştere cu aproape o treime faţă de câştigul consemnat în precedentul exerciţiu financiar, de 11,6 milioane lei.
Economica.net - joi, 28 feb. 2013, 10:27
Profitul Aerostar a crescut cu aproape o treime anul trecut, la 15,1 milioane lei

Veniturile din exploatare au crescut cu 28%, la 206,2 milioane lei (46,3 milioane euro), iar cheltuielile au consemnat o dinamică apropiată, avansând cu 28,5%, la 189 milioane lei (42,4 milioane euro), potrivit rezultatelor financiare preliminate transmise, joi, de companie Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

În precedentul exerciţiu financiar, Aerostar a înregistrat venituri operaţionale de 161,5 milioane lei şi cheltuieli de 147 milioane lei.

Din exploatare, compania a obţinut un profit de 17,2 milioane lei (3,8 milioane euro), cu 19% peste câştigul din 2011, de 14,5 milioane lei.

Veniturile financiare au urcat anul trecut cu 56%, la aproape 11,8 milioane lei (2,6 milioane euro), iar cheltuielile financiare au urcat cu 88%, la 9,4 milioane lei (2,1 milioane euro). În precedentul exerciţiu financiar, Aerostar a consemnat venituri financiare de 7,5 milioane lei şi cheltuieli financiare de 5 milioane lei.

Astfel, compania a înregistrat anul trecut un profit finaciar de 2,3 milioane lei (532.000 de lei), faţă de 2,5 milioane lei în anul 2011.

Potrivit bugetului de venituri şi cheltuieli aprobat de acţionari la finele anului trecut, Aerostar estimează pentru acest an o cifră de afaceri de 210 milioane lei şi un profit brut de 19 milioane lei.

Pentru acest an, compania a programat investiţii de 25,7 milioane lei, cu 19% peste cele estimate pentru anul trecut, de 21,6 milioane lei.

În luna iulie a anului trecut, compania a informat investitorii că a câştigat un contract de 18,5 milioane dolari pentru lucrări de reparaţii capitale ale unor avioane, pe o durată de doi ani.

Aerostar are un capital social de 37,4 milioane lei, divizat în 117,1 milioane de acţiuni cu o valoare nominală de 0,32 lei.

Potrivit celor mai recente raportări, Iarom Bucureşti, fosta Centrală Naţională a Industriei Aeronautice din România, deţine 71,09% din acţiunile Aerostar, iar SIF Moldova (SIF2) are 12,46%.

Acţiunile Aerostar au deschis şedinţa bursieră de joi în creştere cu 0,25%, la 1,604 lei. La această cotaţie, Aerostar are o capitalizare de aproape 188 milioane lei (43 milioane euro).

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...