Profitul Albalact a crescut în primul semestru cu 86% la aproape 5 milioane lei

Profitul grupului de lactate Alblact a crescut în primul semestru cu 86% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, la 4,95 milioane lei, în timp ce cifra de afaceri a avansat cu 9,27% la 237,879 milioane de lei, a anunţat vineri, grupul.
Economica.net - vin, 14 aug. 2015, 19:17
Profitul Albalact a crescut în primul semestru cu 86% la aproape 5 milioane lei

Situatiile financiare cuprind rezultatele Albalact SA, dar şi rezultatele societăţilor Rarăul SA Câmpulung Moldovenesc şi Albalact Logistic SRL, pe care Albalact SA le deţine.

„Prin retratarea situatiilor financiare, din punct de vedere al raportarilor financiare IFRS, grupul Albalact a inregistrat la 30 iunie 2015 un venit net consolidat de 207.261.262 lei, cu 5,84% mai mare decat venitul net consolidat al grupului din aceeasi perioada a anului trecut”, se arată într-un comunicat al Albalact.

Retratarea situaţiilor financiare survine în urma listării grupului la Bursa de Valori Bucureşti în prima parte a anului.

Acţiunile Albalact sunt tranzacţionate, din 3 iunie, pe piaţa reglementată administrată de Bursa de Valori Bucureşti, în urma transferului de pe piaţa Rasdaq.

„La începutul anului spuneam că strategia companiei pentru anul acesta este orientată către o creştere sănătoasă a afacerilor care să susţină în primul rând profitul. Ne bucurăm că ne-am încadrat pe o direcţie potrivită şi că rezultatele bune au apărut deja, iar acest lucru se datorează în special planurilor de reaşezare a portofoliilor şi de dezvoltare în categorii pe care noi le vedem cu un potenţial important de creştere. A contribuit la aceste rezultate proiectul Zuzu Bifidus iaurturi cu culturi lactice vii, pe care l-am implementat în această vară, într-o categorie esenţială pentru consumator, anume „sănătatea activă”. Vom continua aceasta strategie şi vom veni în toamnă chiar cu proiecte de repoziţionare a unor brand-uri şi de intrare pe segmente noi pe care nu eram prezenţi până acum. Ne aşteptam ca piaţa laptelui să se stabilizeze, după evenimentele de anul acesta. Credem că premisele sunt bune şi ne vor ajuta să încheiem anul cu obiectivele îndeplinite”, a declarat în comunicat, Stephane Batoux, directorul general al Albalact.

Anul trecut, compania a modernizat linia de ambalare pentru iaurt şi a introdus şi ambalaje noi în portofoliu. Extinderea continuă în categorie a adus compania Albalact între primii trei producători de iaurt din ţară. Anul trecut, compania a avut o cotă de piaţă de 17.0% pe segmentul Iaurturi (conform A.C Nielsen Retail Audit în perioade cumulate ianuarie 2014 – decembrie 2014, în total România).

Tot anul tercut, In 2014, Albalact a investit aproximativ 8 milioane de euro pentru modernizarea şi extinderea capacităţii de producţie a fabricii de la Oiejdea, din judeţul Alba.

Albalact are un portofoliu de peste 150 de produse, comercializate sub cele cinci brand-uri ale sale: Zuzu, Fulga, De Albalact, Rarăul şi Poiana Florilor. Compania detine 99,01% din acţiunile societatii Rarăul din Câmpulung Moldovenesc.

Te-ar mai putea interesa și
Tetik, Banca Transilvania: Consolidarea sistemului bancar este inevitabilă; viteza pentru România nu va fi atât de rapidă ca până acum
Tetik, Banca Transilvania: Consolidarea sistemului bancar este inevitabilă; viteza pentru România nu va fi atât de rapidă ...
Consolidarea sistemului bancar din România este inevitabilă, dar viteza nu va fi atât de rapidă ca până acum, a declarat, marţi, Omer Tetik, CEO Banca Transilvania, la Conferinţa anuală......
Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţile casnice
Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţile casnice
Platforma electronică destinată beneficiarilor şi prestatorilor de activităţi casnice este funcţională şi poate fi ...
Programul „Made in România” devine „BVB Arena”
Programul „Made in România” devine „BVB Arena”
Bursa de Valori București a lansat astăzi noua ediție a programului dedicat companiilor antreprenoriale românești care, ...
Cea mai mare bancă din Rusia, Sberbank, va distribui dividende record în valoare de opt miliarde de dolari
Cea mai mare bancă din Rusia, Sberbank, va distribui dividende record în valoare de opt miliarde de dolari
Sberbank, cea mai mare bancă din Rusia, va distribui acţionarilor dividende record în valoare de 750 de miliarde de ruble ...