Profitul înainte de taxe al Alpha Bank în România a scăzut de patru ori

Profitul înainte de taxe al al Alpha Bank în România a scăzut cu 75,4% anul trecut, de la 49,2 milioane de euro în 2010 la 12,1 milioane de euro, în timp ce provizioanele au fost reduse cu 5,5%, iar depozitele au înregistrat un declin de 30%, a anunţat, vineri, grupul elen care controlează banca.
Economica.net - vin, 20 apr. 2012, 15:47
Profitul înainte de taxe al Alpha Bank în România a scăzut de patru ori

În acelaşi timp, veniturile operaţionale au scăzut cu 18,8%, de la la 220,3 milioane de euro la 178,9 milioane de euro.

Provizioanele au consemnat în intervalul analizat o scădere de 5,5%, de la 78,7 milioane de euro la 74,3 milioane de euro, se arată într-un raport al Alpha Bank.

Cheltuielile operaţionale au stagnat la 92,5 milioane de euro.
Depozitele au scăzut cu 30%, de la 1,656 miliarde de euro în 2010 la 1,16 miliarde de euro, iar soldul creditelor a coborât cu 10,2%, de la 3,66 miliarde de euro la 3,286 miliarde de euro.

Cota băncii pe piaţa creditelor din România a scăzut de la 7,4% la sfârşitul anului 2010 la 6,5% în decembrie anul trecut. Ponderea împrumuturilor neperformante în soldul creditelor a urcat de la 7,1% la 10,3%.

Pe segmentul ipotecar, soldul creditelor Alpha Bank a urcat cu 4,7%, de la 835 milioane de euro la 874 milioane de euro.
Creditele de consum au scăzut cu 21,7%, de la 291 milioane de euro la 227 milioane de euro, în timp ce soldul creditelor pentru companii a înregistrat un declin de 14%, de la 2,53 miliarde de euro la 2,2 miliarde de euro.
Numărul sucursalelor şi cel al angajaţilor a rămas la nivelul înregistrat la nouă luni. În luna septembrie, Alpha Bank avea în România 165 de sucursale şi 2.300 de angajaţi. Numărul de sucursale se situa la 175 în decembrie 2010, iar personalul totaliza 2.500 de angajaţi la sfârşitul lui 2010..

Grupul Alpha Bank deţine în România instituţia de credit cu acelaşi nume, Alpha Leasing, Alpha Finance, Alpha Insurance Brokers şi Alpha Advisory.

Băncile elene au întârziat raportarea rezultatelor financiare pentru anul trecut, astfel încât să poată evalua impactul participării la programul de reducere a datoriilor guvernului grec către deţinătorii privaţi de obligaţiuni. Băncile elene vor fi recapitalizate, din cauza pierderilor înregistrate, printr-un program al statului elen, cu finanţare de la fondul de urgenţă al zonei euro, dar şi cu participarea acţionarilor. Detaliile acestui program vor fi anunţate, cel mai probabil, după alegerile de pe 6 mai.

În cadrul celei mai mari restructurări de datorie suverană din istorie, prin care datoria Greciei a fost redusă cu 100 miliarde de euro, creditorii privaţi au acceptat pierderi de 53,5% din valoarea nominală a obligaţiunilor. Dacă sunt luate însă în calcul şi dobânzile neîncasate pentru obligaţiunile preschimbate, precum şi costurile prelungirii scadenţei, pierderile reale se ridică la 74%.

Grupul elen Alpha Bank a raportat o pierdere de 3,81 miliarde de euro pentru anul trecut, faţă de un profit de 85,6 milioane de euro în 2010. Excluzând costul implicării în programul de reducere a datoriilor statului elen, banca a avut un profit de 21,4 milioane de euro, de patru ori mai mic faţă de anul anterior.

Te-ar mai putea interesa și
Două companii românești au câștigat contractele de realizare a studiilor de fezabilitate pentru construirea a șase pasaje pietonale în Ilfov
Două companii românești au câștigat contractele de realizare a studiilor de fezabilitate pentru construirea a șase ...
Companiile TQM Management S.R.L. şi Like Consulting S.R.L. au fost desemnate câştigătoare ale licitaţiilor pentru elaborarea Studiilor de Fezabilitate (SF) şi a Proiectelor pentru Autorizarea......
Magistrala 6 de metrou: A început execuția pereților mulați la viitoarele stații Expoziției și Aeroport Băneasa
Magistrala 6 de metrou: A început execuția pereților mulați la viitoarele stații Expoziției și Aeroport Băneasa
Metrorex a prezentat miercuri imagini cu execuția primelor segmente de pereți mulați la Magistrala 6, realizate la viitoarele ...
”Portretul domnişoarei Lieser”, de Gustav Klimt, a fost vândut la licitație pentru 30 de milioane de euro
”Portretul domnişoarei Lieser”, de Gustav Klimt, a fost vândut la licitație pentru 30 de milioane de euro
''Portretul domnişoarei Lieser'', de Gustav Klimt, tablou rămas neterminat din cauza morţii artistului austriac, a fost ...
Biden a promulgat legea care impune vânzarea TikTok către un investitor american. Șeful aplicației anunță că nu pleacă nicăieri
Biden a promulgat legea care impune vânzarea TikTok către un investitor american. Șeful aplicației anunță că nu pleacă ...
Președintele american Joe Biden a promulgat astăzi legislația privind acordarea de ajutoare către Ucraina, Israel și ...