Profitul Amazon a crescut cu 26% în primul semestru

Compania multinaţională de comerţ electronic Amazon a anunţat un profit de 7,778 miliarde de dolari în primul semestru din 2020, cu 26% mai mare faţă de cel din perioada similară a anului trecut, conform agenţiei EFE, scrie Agerpres. 
Economica.net - vin, 31 iul. 2020, 08:59
Profitul Amazon a crescut cu 26% în primul semestru

În ianuarie-iunie, compania condusă de Jeff Bezos, a facturat 164,364 miliarde de dolari, ceea ce reprezintă o majorare de 33% comparativ cu prima jumătate a anului 2019.

Jeff Bezos, citat într-un comunicat, a semnalat că vânzările au continuat să crească „foarte neobişnuit” şi a subliniat că s-au cheltuit circa patru miliarde de dolari pentru acoperirea costurilor legate de pandemie, în vederea protejării angajaţilor şi clienţilor „într-o perioadă cu cerere ridicată”.

Numai în perioada aprilie-iunie, câştigurile companiei s-au ridicat la 5,243 miliarde de dolari, ceea ce reprezintă practic o dublare (99,7%) a celor din perioada similară a anului trecut, în timp ce încasările trimestriale s-au majorat cu 40%, la 88,912 miliarde de dolari, scrie Agerpres. 

Amazon a investit 500 milioane în obligaţiuni pentru angajaţii din prima linie şi partenerii de livrare şi este în proces de încadrare în normă întreagă de muncă a 125.000 de salariaţi, din cei 175.000 pe care i-a angajat începând din martie, a detaliat Bezos.

Compania a menţionat că de la începutul pandemiei a crescut capacitatea sa de livrare a produselor de supermarket cu 160% şi au fost triplate punctele de colectare, ceea ce a favorizat o triplare a vânzărilor pe această ramură în trimestrul al doilea.

În America de Nord, regiune ce concentrează mai mult de două treimi din afacerile Amazon, vânzările au crescut cu 43% în ritm anual (până la 55,436 miliarde de dolari) în perioada aprilie-iunie, în timp ce în restul lumii s-au majorat cu 38% (22,668 miliarde de dolari).

În afară de vânzările pe internet, platforma de servicii cloud, Amazon Web Services (AWS), care în ultimii ani a fost segmentul cu cea mai mare creştere, a continuat să beneficieze de avansul telemuncii şi încasările sale s-au majorat cu circa 29%.

„Inclusiv în aceste vremuri imprevizibile, am injectat bani semnificativi în economie trimestrul acesta, investind circa 9 miliarde de dolari în proiecte de capital, incluzând procesarea de cereri, transportul şi AWS”, a adăugat Bezos.

În ceea ce priveşte trimestrul al treilea din 2020, reprezentanţii Amazon se aşteaptă să înregistreze un nivel de încasări uşor superior celui din perioada aprilie-iunie, de 87 – 93 miliarde dolari, precum şi costuri de două miliarde dolari legate de răspunsul la COVID-19.

Rezultatele, publicate la închiderea de joi a bursei de pe Wall Street, sunt mai bune decât estimau analiştii şi acţiunile Amazon s-au apreciat cu circa 5% în operaţiunile electronice. De la începutul anului, acestea au crescut cu 65% pe bursă, cu mult peste restul pieţei. 

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...