Profitul Antibiotice Iaşi a crescut cu 7% în primele nouă luni, la 26,6 milioane lei

Producătorul de medicamente Antibiotice Iaşi (ATB) a raportat pentru primele nouă luni din acest an un profit de 26,6 milioane lei (6 milioane euro), cu 7% mai mare faţă de câştigul din aceeaşi periodă din 2011, de 24,85 milioane lei.
Economica.net - joi, 15 nov. 2012, 10:14
Profitul Antibiotice Iaşi a crescut cu 7% în primele nouă luni, la 26,6 milioane lei

Afacerile companiei au urcat, de asemenea, cu 7%, la 215,13 milioane lei (48,5 milioane euro), potrivit datelor transmise joi Bursei.

Raportul transmis Bursei arată că segmentul farmacii deţine o pondere de 62% în valoarea realizată de companie (133 milioane lei), în creştere cu 8,9% faţă de 2011. Segmentul Hospital a înregistrat la nouă luni o creştere de 7,8%, la 81,7 milioane lei, conform unor date Cegedim citate în raportul Antibiotice.

La finalul lunii septembrie, Antibiotice avea venituri totale de 229,14 milioane lei, cu 6% peste nivelul consemnat în primele nouă luni din 2011, iar cheltuielile au înregistrat aceeaşi dinamică, urcând la 198,72 milioane lei.

Din activitatea de exploatare, firma a avut un profit de 40,36 milioane lei, cu 26% mai mare faţă de perioada de referinţă, însă pe partea financiară, Antibiotice a avut pierderi de 3,4 ori mai mari, de 9,9 milioane lei.

Valoarea exportului în perioada analizată a fost de 13,41 milioane de dolari, compania vizând în continuare dezvoltarea parteneriatelor existente pe produse finite pe pieţele din SUA, Europa, Asia, Africa, Rusia CSI, dar şi proiecte noi.

Ministerul Sănătăţii deţine 53,02% din titluri, iar al doilea acţionar important al Antibiotice este SIF Oltenia, cu 10,09% din acţiuni.

Guvernul a autorizat în luna octombrie achiziţionarea a 27 de autoturisme pentru producătorul de medicamente, considerând că achiziţia va contribui la completarea numărului de reprezentanţi de vânzări şi va permite creşterea activităţii comerciale a companiei cu 10-20% anual în 2013-2016.

Acţiunile companiei se tranzacţionau joi la BVB la un preţ de 0,3787 lei, apropiat de cel de miercuri. La această cotaţie, capitalizarea Antibiotice este de 215,16 milioane lei (47,3 milioane euro).

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Proprietarul Liberty Galați, vizat de mai multe procese internaționale pentru spălare de bani
Proprietarul Liberty Galați, vizat de mai multe procese internaționale pentru spălare de bani
Veștile proaste continuă să vină pentru baronul oțelului Sanjeev Gupta, proprietarul GFG Alliance (Gupta Family Group) ...
SUA, pregătite să-şi sporească prezenţa militară în Europa de Est dacă Ucraina va fi atacată – responsabil american
SUA, pregătite să-şi sporească prezenţa militară în Europa de Est dacă Ucraina va fi atacată – responsabil ...
Statele Unite, pe lângă sancţiunile economice, sunt pregătite să-şi sporească prezenţa militară în Europa de Est ...
INS a revizuit în sus creşterea economică din trimestrul III, la 0,4%
INS a revizuit în sus creşterea economică din trimestrul III, la 0,4%
Institutul Naţional de Statistică (INS) a revizuit în sus creşterea economică din trimestrul III al acestui an, la 0,4%, ...