Profitul Apple a crescut cu 4% în primul semestru din 2020

Apple a înregistrat în primul semestru al acestui an un profit de 22,5 miliarde de dolari, în creştere cu 4% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce vânzările s-au majorat cu 6%, până la 118 miliarde de dolari, relatează agenţia EFE, citată de Agerpres.
Economica.net - vin, 31 iul. 2020, 07:46
Profitul Apple a crescut cu 4% în primul semestru din 2020

În al doilea trimestru al anului, Apple a avut venituri din vânzări de 59,7 miliarde de dolari (plus 11%) şi un profit net de 11,253 miliarde de dolari, în creştere cu 12% faţă de aprilie-iunie 2019, scrie Agerpres.

Rezultatele depăşesc aşteptările analiştilor, ceea ce a făcut ca acţiunile Apple să înregistreze un avans de 5% după închiderea Wall Street.

„Recordul din trimestrul care s-a încheiat în iunie a fost motivat de creştere de două cifre atât la produse, cât şi la servicii, în toate segmentele noastre geografice”, a declarat directorul general al companiei, Tim Cook, într-un comunicat.

Apple a anunţat, de asemenea, vineri, o diviziune a fiecărei acţiuni în patru titluri, începând din 31 august, cu scopul de a le face mai atractive pentru o paletă mai largă de investitori.

Veniturile din vânzări iPhone s-au majorat cu 1,6%, fiind înregistrat un avans record al încasărilor la calculatoarele Mac, devenite un element cheie de tranziţie spre telemuncă (plus 22%, până l 7,079 miliarde de dolari).

Încasările din servicii (inclusiv App Store sau Apple TV+) s-au îmbunătăţit cu 15%, la 13,156 miliarde de dolari, ceea ce Cook a pus pe seama nevoii de interacţiune online pe timpul pandemiei.

Profitul operaţional s-a majorat în perioada mai-iunie cu 13%, la 13,091 miliarde de dolari.

Compania a evitat să dea estimări privind restul anului, din cauza incertitudinilor legate de COVID-19.

Apple a închis temporar magazinele în toată lumea, din cauza pandemiei, şi le-a reînchis ca urmare a creşterii numărului de cazuri de îmbolnăviri din SUA. Reprezentanţii companiei au precizat că cel mai mare impact al închiderii magazinelor s-a resimţit în aprilie.

Pe zone geografice, încasările au crescut cel mai mult în Europa şi Japonia, cu majorări de câte 20%, în timp ce China (plus 1%) şi continentul american (plus 8%) au avut avansuri moderate.

Te-ar mai putea interesa și
Managerii estimează că prețurile din construcții, industria prelucrătoare și servicii se vor majora
Managerii estimează că prețurile din construcții, industria prelucrătoare și servicii se vor majora
Managerii români estimează, pentru perioada mai - iulie 2025, o creștere a prețurilor în industria prelucrătoare, construcții și servicii, o creștere moderată a activității economice în......
Italia – Premierul Meloni cere finalizarea uniunii pieţelor de capital (CMU) în Uniunea Europeană
Italia – Premierul Meloni cere finalizarea uniunii pieţelor de capital (CMU) în Uniunea Europeană
Premierul italian Giorgia Meloni a cerut marţi finalizarea uniunii pieţelor de capital (CMU) în Uniunea Europeană, pentru ...
Kaufland şi Lidl, „fraţi” cu modele de afaceri diferite. Cum au crescut şi de dezvoltă cei doi „grei” din retail
Kaufland şi Lidl, „fraţi” cu modele de afaceri diferite. Cum au crescut şi de dezvoltă cei doi „grei” ...
Retailul modern din România a fost redefinit de doi jucători din același grup german, Schwarz, dar cu abordări radical ...
Cum văd managerii români economia ţării după alegeri. Unde vor fi creşteri în următoarele două luni (sondaj INS)
Cum văd managerii români economia ţării după alegeri. Unde vor fi creşteri în următoarele două luni (sondaj INS)
Managerii români estimează, pentru perioada mai - iulie 2025, o creştere a preţurilor în industria prelucrătoare, construcţii ...