Profitul ArcelorMittal a urcat la 1,91 miliarde de dolari, în T4

Profitul ArcelorMittal a crescut cu 23% în trimestrul patru din 2013, iar cel mai mare producător de oţel din lume se aşteaptă ca în acest an câştigurile să fie mai mari decât cele înregistrate anul trecut, transmite Bloomberg.
Economica.net - vin, 07 feb. 2014, 09:19
Profitul ArcelorMittal a urcat la 1,91 miliarde de dolari, în T4

În perioada octombrie-decembrie 2013, profitul înainte de dobânzi, taxe, depreciere şi amortizare (EBITDA) a urcat la 1,91 miliarde de dolari, de la 1,56 miliarde de dolari în perioada similară din 2012. Analiştii se aşteptau la un câştig de 1,81 miliarde de dolari.

‘Suntem optimişti în mod precaut privind perspectivele din 2014. Îmbunătăţirea situaţiei economice pe ansamblu ne-a determinat să reluăm unele proiecte’, a declarat vineri directorul general al companiei, Lakshmi Mittal.

În 2013, profitul înainte de dobânzi, taxe, depreciere şi amortizare s-a ridicat la 6,9 miliarde de dolari, după ce iniţial estimase câştiguri de peste 6,5 miliarde de dolari, iar pentru acest an compania se aşteaptă la EBITDA de aproximativ opt miliarde de dolari.

Pentru a face faţă reducerii cererii de oţel, ArcelorMittal a închis unele fabrici şi a redus costurile. În ultimii doi ani compania şi-a redus datoriile cu peste cinci miliarde de dolari şi a închis facilităţile de la Liege, în Belgia, şi Florange, în Franţa. De asemenea au fost reevaluate uzinele din Europa de Est.

ArcelorMittal, prezentă şi în România, este cea mai mare companie siderurgică şi minieră integrată din lume, cu activitate în peste 60 de ţări. În România, ArcelorMittal deţine unităţi de producţie la Galaţi (est), Iaşi (est), Roman (nord-est) şi Hunedoara (centru)

Te-ar mai putea interesa și
Explozia regenerabilelor crește necesarul de investiții în rețeaua națională de transport la 7 miliarde de lei în următorii zece ani. Ce trebuie făcut
Explozia regenerabilelor crește necesarul de investiții în rețeaua națională de transport la 7 miliarde de lei în ...
Transelectrica arată că, în condițiile valului nou al regenerabilului, sunt necesare investiții de amploare în zona de sud est a țării, propice pentru noi instalări, în special în eolian.......
India a impus restricţii la exporturile de zahăr
India a impus restricţii la exporturile de zahăr
India a impus restricţii la exporturile de zahăr, pentru prima dată în ultimii şase ani, plafonând exporturile din ...
Samsung și Stellantis investesc 2,5 mld. USD într-o nouă fabrică de baterii în SUA
Samsung și Stellantis investesc 2,5 mld. USD într-o nouă fabrică de baterii în SUA
Samsung SDI, divizia de baterii a grupului sud-coreean Samsung, şi producătorul auto Stellantis vor investi peste 2,5 miliarde ...
Nicușor Dan: Azi dimineață s-a deschis parcarea de la Cora Pantelimon, al doilea park & ride din București
Nicușor Dan: Azi dimineață s-a deschis parcarea de la Cora Pantelimon, al doilea park & ride din București
Miercuri dimineața a fost deschisă parcarea de la Cora Pantelimon, a anunțat primarul general Nicușor Dan. Aceasta este ...