1EUR = 4.8415 RON | Bucureşti 20 º

Companii

Profitul ArcelorMittal a urcat la 1,91 miliarde de dolari, în T4

Profitul ArcelorMittal a crescut cu 23% în trimestrul patru din 2013, iar cel mai mare producător de oţel din lume se aşteaptă ca în acest an câştigurile să fie mai mari decât cele înregistrate anul trecut, transmite Bloomberg.

07 feb, 2014 | Agerpres

În perioada octombrie-decembrie 2013, profitul înainte de dobânzi, taxe, depreciere şi amortizare (EBITDA) a urcat la 1,91 miliarde de dolari, de la 1,56 miliarde de dolari în perioada similară din 2012. Analiştii se aşteptau la un câştig de 1,81 miliarde de dolari.

'Suntem optimişti în mod precaut privind perspectivele din 2014. Îmbunătăţirea situaţiei economice pe ansamblu ne-a determinat să reluăm unele proiecte', a declarat vineri directorul general al companiei, Lakshmi Mittal.

În 2013, profitul înainte de dobânzi, taxe, depreciere şi amortizare s-a ridicat la 6,9 miliarde de dolari, după ce iniţial estimase câştiguri de peste 6,5 miliarde de dolari, iar pentru acest an compania se aşteaptă la EBITDA de aproximativ opt miliarde de dolari.

Pentru a face faţă reducerii cererii de oţel, ArcelorMittal a închis unele fabrici şi a redus costurile. În ultimii doi ani compania şi-a redus datoriile cu peste cinci miliarde de dolari şi a închis facilităţile de la Liege, în Belgia, şi Florange, în Franţa. De asemenea au fost reevaluate uzinele din Europa de Est.

ArcelorMittal, prezentă şi în România, este cea mai mare companie siderurgică şi minieră integrată din lume, cu activitate în peste 60 de ţări. În România, ArcelorMittal deţine unităţi de producţie la Galaţi (est), Iaşi (est), Roman (nord-est) şi Hunedoara (centru)

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO