1EUR = 4.8278 RON | Bucureşti 25 º

Finanţe şi bănci

Profitul băncii americane Wells Fargo a urcat cu 22% în trimestrul trei, la 4,94 miliarde dolari

Profitul Wells Fargo, a patra mare bancă americană în funcţie de active, a crescut cu 22% în trimestrul al treilea, de la 4,06 miliarde de dolari în urmă cu un an la 4,94 miliarde de dolari, datorită majorării veniturilor şi a activităţilor de creditare, transmite MarketWatch.

12 oct, 2012 | Mediafax

"Calitatea creditelor a continuat să se îmbunătăţească în trimestrul al treilea, în urma consolidării situaţiei financiare a companiilor şi populaţiei şi a refacerii pieţei imobiliare în multe regiuni", a declarat directorul pentru prevenirea riscurilor, Mike Loughlin.

Veniturile au urcat cu 8,1%, la 21,21 miliarde de dolari.

În urma publicării rezultatelor, acţiunile Wells Fargo au scăzut cu 2,2% în tranzacţiile premergătoare deschiderii bursei, pentru că veniturile raportate de bancă sunt sub estimările analiştilor.

Guvernul SUA a dat în judecată Wells Fargo în această săptămână, sub acuzaţia de neglijenţă în activităţile de creditare.

Procuratura americană vrea să obţină despăgubiri de mai multe sute de milioane de dolari în numele Administraţiei Federale pentru Locuinţe, care nu acordă ea însăşi împrumuturi dar asigură credite acordate de bănci.

Faptele incriminate datează încă din mai 2001.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO