Profitul Bank of America a crescut de peste 7 ori în trimestrul trei, la 2,5 miliarde dolari

Profitul Bank of America a crescut de peste 7 ori în trimestrul al treilea, de la 340 milioane de dolari în urmă cu un an la 2,5 miliarde de dolari, susţinut de reducerea cheltuielilor judiciare şi a creditelor neperformante, transmite Bloomberg.
Economica.net - mie, 16 oct. 2013, 16:28
Profitul Bank of America a crescut de peste 7 ori în trimestrul trei, la 2,5 miliarde dolari

A doua mare bancă din SUA în funcţie de active a obţinut un profit pe acţiune de 20 de cenţi, apropiat de nivelul de 21 de cenţi anticipat de analişti.

Până la sfârşitul anului viitor, Bank of America va reduce costurile operaţionale anuale cu 8 miliarde de dolari. În 2015, costurile legate de împrumuturile nerentabile vor fi reduse cu 10 miliarde de dolari.

„Au reuşit să convingă piaţa că reducerile de costuri vor avea loc. Rezultatele sunt curate, deşi mulţi analişti se aşteaptă ca unele cheltuieli să continue”, a declarat Jonathan Finger, a cărui companie de investiţii deţine 900.000 de acţiuni Bank of America.

Cheltuielile totale ale băncii au scăzut în trimestrul al treilea cu 6,6%, la 16,4 miliarde de dolari, iar veniturile au urcat cu 5,4%, la 21,5 miliarde de dolari.

„Am văzut o creştere a creditării, îmbunătăţirea calităţii împrumuturilor şi depozite record”, a declarat directorul general Brian Moynihan.

Divizia de trading a Bank of America a înregistrat un declin de 39% al profitului, la 531 milioane de dolari, excluzând ajustările legate de credite şi modificările de dobânzi. Veniturile diviziei au scăzut cu 5%, la 3,7 miliarde de dolari.

Performanţele lui Moynihan la conducerea băncii au fost lăudate miercuri de miliardarul Warren Buffett, preşedintele Berkshire Hathaway, care s-a referit la scăderea creditelor neperformante. Buffett a investit 5 miliarde de dolari în Bank of America, în 2011.

Bank of America a desfiinţat peste 9.200 de locuri de muncă în trimestrul al treilea, respectiv 3,6% din forţa de muncă, care a ajuns astfel la 247.943 de angajaţi, potrivit datelor raportate miercuri de instituţia financiară.

JPMorgan, cea mai mare bancă americană în funcţie de active, a înregistrat pierderi de 380 de milioane de dolari în trimestrul al treilea, după ce a alocat 7,2 miliarde de dolari petru acoperirea costurilor litigiilor şi investigaţiilor autorităţiilor de reglementare.

Wells Fargo, cel mai mare furnizor de credite ipotecare din SUA, a obţinut în trimestrul al treilea un profit în creştere cu 13%, la 5,58 miliarde de dolari, banca deblocând rezerve destinate acoperirii pierderilor din operaţiuni de creditare.

Profitul Citigroup a urcat în aceeaşi perioadă de la 468 milioane de dolari la 3,23 miliarde de dolari, dar a fost sub aşteptările analiştilor.

Te-ar mai putea interesa și
Harta mondială a energiei regenerabile, cine domină lumea
Harta mondială a energiei regenerabile, cine domină lumea
Capacitățile de generare de energie regenerabilă sunt aproape de pragul de 4.000 GW, adică 4.000.000 MW iar jumătate din ele sunt în Asia....
Cheltuielile turiștilor care vizitează Bulgaria în acest an ar putea să fie mai mari cu 10-15% față de 2023
Cheltuielile turiștilor care vizitează Bulgaria în acest an ar putea să fie mai mari cu 10-15% față de 2023
În condiţiile în care sărbătorile din luna mai marchează debutul turismului la Marea Neagră, bulgarii şi turiştii ...
Marcel Boloș: Schema de ajutor de stat IMM Plus este oficial operaţională. Antreprenorii și autoritățile locale au la dipoziție 12,5 miliarde de lei
Marcel Boloș: Schema de ajutor de stat IMM Plus este oficial operaţională. Antreprenorii și autoritățile locale au ...
Schema de ajutor de stat IMM Plus este oficial operaţională şi se pot demara procedurile pentru ca de la începutul lunii ...
Câștigurile realizate de Grecia din turism au crescut în primele două luni din an cu 24,5%
Câștigurile realizate de Grecia din turism au crescut în primele două luni din an cu 24,5%
Veniturile Greciei din turism au crescut în primele două luni din acest an cu 24,5%, arată datele oficiale publicate vineri, ...